Hyppää sisältöön
Koronakriisi näkyy valtiontaloudessa – elokuussa tuotto- ja kulujäämä oli n. 6,3 miljardia miinuksella

Koronakriisin vaikutus näkyy selvästi valtiontalouden tunnusluvuissa. Elokuussa 2020 esimerkiksi valtion eliminoitu tuotto- ja kulujäämä oli -6 265 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2019 samaan aikaan oli 38 miljoonaa euroa. Tähän..

Omaolo.fi palvelee 4 969 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen voimin

#Tietokirin viikon luku 4 969 on Omaolo.fi-palvelun taustalla olevien aktiivisten sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lukumäärä. Omaolon taustalla työskentelee sote-alan ammattilaisia 33:sta eri organisaatiosta, kautta Suomen. Eteläisin organisaatio on Espoo ja..

Viikon luku 105 kertoo, että näin monen kilometrin verran Maanmittauslaitoksen karttakuvapalvelusta on ladattu dataa.
Kilometritolkulla dataa

Olisitko arvannut, että jos kaikki Maanmittauslaitoksen asiakkaiden viime vuonna lataamat karttatiilet tulostettaisiin ja pinottaisiin, paperipötkö olisi peräti 105 kilometrin pituinen? Pino siis ylettäisi Porista Tampereelle. Karttatiili tarkoittaa 256 x 256..

Palkeiden asiakaskoulutuksissa keväällä 2 200 osallistujaa
Palkeiden avoimissa koulutuksissa keväällä 2200 osallistujaa valtionhallinnosta

Tiesitkö, että Valtion- talous ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus (Palkeet) myös kouluttaa asiakkaitaan? Viime kevään aikana Palkeiden järjestämät, kaikille valtionhallinnossa työskenteleville avoimet, asiakaskoulutukset keräsivät yhteensä 2 200 oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostunutta osallistujaa…

7571 uusimaalaista yritystä toimitti tavaroita tai palveluita valtio-asiakkaille

Valtion virastot ja laitokset tekivät vuonna 2019 hankintoja 7 571 toimittajalta, joiden osoite on Uudellamaalla. Kokonaisuudessaan valtiolla oli vuonna 2019 toimittajia 24 085, joten Uusimaa vastaa niistä lukumäärällisesti 31 prosenttia…

Koronavirus toi Valtiokonttorille uuden tehtävän yritysten kustannustuen maksajana

Keväällä koronavirus ja sen myötä asetetut rajoitukset mullistivat ihmisten elämän. Samalla lamaantui monen yrityksen toiminta. Avun tarve oli huutava. Hallitus teki toukokuussa 2020 linjauksen kustannustuesta yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut..