Viikon luku: 1000.

Kieku-raportteja hyödynsi tilinpäätöskauden aikana enimmillään 1000 samanaikaista käyttäjää

Henkilöstö- ja taloushallinnon prosesseissa kertyy runsaasti tietoa. Sitä myös käytetään paljon ja erityisesti vuodenvaihde tilinpäätöskiireineen näkyy käyttäjämäärien kasvuna. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) ylläpitämän Kieku-järjestelmän raportteja hyödynsi viimeisimmän tilinpäätöskauden aikana enimmillään 1000 samanaikaista käyttäjää. Määrä on normaalitasoon verrattuna jopa yli kolminkertainen.

Tarpeet ja toiveet tiedon aiempaa paremmalle hyödyntämiselle päätöksenteossa ja toiminnan suunnittelussa ovat jatkuvasti vahvistuneet. Koska Kieku tietovarasto sisältää keskeisimmät henkilöstö- ja taloushallinnon tiedot, kohdistuvat vaateet tiedon käytettävyyden kehittämisestä myös siihen. Palkeet onkin uudistamassa Kieku raportointia, jotta käyttäjäkokemus olisi jatkossa nykyistä parempi ja että tietovaraston rakenteet mahdollistaisivat uusimpien teknologioiden käyttöönoton.

Kieku raportoinnin uudistaminen tulee vaikuttamaan erityisesti raporttien ulkoasuun sekä käyttäjän mahdollisuuksiin tehdä käyttöliittymäänsä henkilökohtaisia muokkauksia, kuten raporttien kansiointia ja suosikkiraporttien määrittelyjä. Pelkän numerotiedon tarjoamisen ohella raportteihin voi lisätä myös grafiikkaa ja raporttien ulkoasusta saadaan tällä tavoin monipuolisempi ja havainnollisempi. Koska uudistaminen kohdistuu kaikkiin Kieku tietovaraston raportteihin, toteutus on kuitenkin tehtävä vaiheittain edeten henkilöstöhallinnon raporteista taloushallinnon tietoihin. Ensimmäiset kaksi erää uusia Kieku-raportteja ovat parhaillaan testausvaiheessa ja näillä näkymin käyttäjät pääsevät tutustumaan niihin nykyisten Kieku-raporttien rinnalla syksyllä 2021.

Kirjoittaja

#Tietokiri

#Tietokiri

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *