Hyppää sisältöön

Tutustu valtionhallinnon tapausesimerkkeihin

Valmentava ja oppiva työkulttuuri on jatkuvasti kehittyvä työyhteisön toimintamalli, jossa keskeistä on asioiden yhteisöllinen ratkaiseminen.  Se näkyy konkreettisena toimintana päivittäisessä työssä. Valmentava ja oppiva työkulttuuri saa erilaisia muotoja eri kehitysvaiheessa olevissa ja erilaista työtä tekevissä organisaatioissa ja työyhteisöissä. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Miltä valmentava ja oppiva työkulttuuri voi näyttää? Tutustu kokeiluihin, oivalluksiin ja tapausesimerkkeihin!

Työkulttuuripodi


Valtiokonttorin Työkulttuuripodi lähti tutkimusmatkalle selvittämään, miten uudenlaista työkulttuuria rakennetaan valtiolla. Podcastissa tarkastellaan sitä, miten virastoissa siirrytään käytännöistä ja johtamisesta, jossa ohjeet tulevat ylhäältä, valmentavaan työn tekemiseen tapaan, joka perustuu kannustamiseen, kysymiseen, kuuntelemiseen ja kokeilemiseen. Työkulttuuripodissa sanotaan hyvästit konsulttijargonille ja laitetaan virkamieshattu naulaan.

Vinkki: Kävelyä, podcasteja ja yhteistä oppimista! Miten Työkulttuuripodia ja muita podcasteja kannattaa hyödyntää työyhteisön kulttuurin kehittämisessä? Tutustu vinkkeihin täältä!

 

Kokeiluja

Oivalluksia

Tapausesimerkkejä

 

Tule mukaan kehittämään ja rikastamaan VALOA-sivustoa! Joko kokeilitte VALOA-työkaluja? Onko sinulle syntynyt oivalluksia, jotka haluaisit kirjoittaa myös muiden luettavaksi?

Kerro organisaatiosi valmentavaan ja oppivaan työkulttuuriin liittyvästä kokeilusta, kokemuksesta ja oivalluksesta alla olevan napin takaa löytyvällä lomakkeella. Voit myös ilmiantaa jonkun toisen organisaation hyvän käytännön tai kokeilun

jAA OMA KOKEMUKSESI JA OIVALLUKSESI