Hyppää sisältöön

Resilienssi – navigointia myrskyävässä maailmassa

Mitä?

Tällä sivustolla tarkastelemme resilienssiä – kykyä toimia arvaamattomassakin toimintaympäristössä – etenkin työyhteisöjen ja organisaatioiden näkökulmasta. Avaamme, mitä resilienssi on ja miten sitä voi tarkastella ja kehittää. Sivuston keskeiset osa-alueet ovat

Miksi?

Muuttuva maailma, jossa asiat ovat keskinäisriippuvaisia, kytkeytyneitä ja monimutkaisia, edellyttää aktiivista toimintaympäristön seuraamista, kykyä käsitellä erilaisia sisäisiä ja ulkoisia jännitteitä ja valmiutta mukautua ja oppia. Korostamme ennen kaikkea proaktiivisuutta. Kun muutamme ajattelumallejamme ja toimintaamme, voimme löytää mahdollisuuksia kaaoksenkin keskeltä. Tavoitteena on korottaa valmiutta luovia hallitsemattomassa ja tehdä matkasta sujuvampi myrskyjenkin mylviessä.

Kenelle?

Olemme tehneet tätä sivustoa erityisesti valtioyhteisön johdolle, esihenkilöille ja kehittäjille. Yhteisön ja organisaation resilienssin rakennuspalikat lienevät kuitenkin varsin samoja sektorista toiseen, joten sivua voi vapaasti hyödyntää myös muilla aloilla. Yleistieto soveltuu koko henkilöstölle taustatiedoksi, syventävät prosessit ja harjoitusten tai jännite-työpajojen ohjeistus eritoten kehittäjille ja yhteisen ajattelun fasilitoijille. Tärkeää on, että resilienssiä tutkitaan ja kehitetään organisaatioissa yhdessä.

Lue lisää