Vastuullisuus näkyväksi: hae harjoitteluun!

Haluatko olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta? Haaveiletko harjoittelusta, jossa saat edistää kestävää kehitystä ja jättää jälkesi valtionhallinnon vastuullisuustyöhön? Jos vastasit kyllä, niin meillä on sinulle tarjolla harjoittelupaikka!

Valtiokonttorin vastuullisuustiimissä tällä hetkellä työskentelevä korkeakouluharjoittelija Netta Jakola kertoo, mitä kaikkea hän on päässyt oman harjoittelunsa aikana tekemään ja oppimaan valtionhallinnon vastuullisuusraportoinnin parissa.

”Harjoittelupaikkaa kannattaa ehdottomasti hakea, jos on kiinnostunut kestävän kehityksen edistämisestä ja julkishallinnon vastuullisuusraportoinnista, sillä työtehtävissä pääsee käyttämään laajasti omaa osaamistaan ja oppimaan myös valtavasti. Julkishallinnon vastuullisuusraportointi on kokonaisuudessaan melko tuore ilmiö ja tämä on ehdottomasti erinomainen tilaisuus oppia siitä enemmän.”

Valtiokonttorin vastuullisuustiimissä työskentelee kaksi vastuullisuusasiantuntijaa. Työhön osallistuu myös toimialan viestinnän asiantuntija. Työ vastuullisuusraportoinnin parissa aloitettiin Valtiokonttorissa syksyllä 2019 ja ensimmäiset yhtenäiset vastuullisuusraportit valmistuivat huhtikuussa 2022.

Miten kuvailisit tyypillistä työpäivääsi vastuullisuustiimissä?

”Yksikään työpäiväni ei ole ollut samanlainen ja työtehtäväni ovat olleet hyvin monipuolisia. Olen päässyt suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia, kokoamaan ja pitämään esityksiä, tekemään viestintää, auttamaan ja tukemaan ihmisiä organisaatiorajat ylittäen sekä kehittämään työtä yhdessä kollegoiden kanssa. Työtehtävissäni parasta onkin ollut se, että olen päässyt vaikuttamaan niihin kiinnostukseni ja osaamiseni mukaan.”

Mikä on ollut harjoittelussasi parasta?

”Tämä harjoittelupaikka on mielestäni ollut enemmän kuin pelkkä harjoittelu – olen saanut opetella ja kasvaa harjoittelijasta kohti asiantuntijaa. Valtiokonttorin ilmapiiri ja työkaverini ovat tukeneet tätä kehitystä. Olen päässyt konkreettisesti tekemään ja työskentelemään kestävän kehityksen haasteiden eteen.”

Mitä haluaisit kertoa hakemista pohtivalle?

”Jos tunnet olosi joskus avuttomaksi kaikkien kompleksisten ongelmien ja haasteiden edessä, suosittelen lämpimästi hakemaan tätä harjoittelupaikkaa, jossa pääset konkreettisesti tekemään ja työskentelemään kestävän kehityksen haasteiden eteen.”

Tutustu vastuullisuusraportoinnin harjoittelupaikkaan ja lähetä hakemuksesi tehtävään 28.2.2023 klo 16.15 mennessä valtiolle.fi-sivustolla

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *