Uuden työn Kaiku-palkinto Kestävät virastot -yhteishankkeelle

Tänä vuonna Uuden työn Kaiku-palkinnon voitti  Kansallisarkiston, Museoviraston, Suomenlinnan hoitokunnan ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteishanke Kestävät virastot.  Kunniamaininnan sai Sisä-Suomen poliisilaitos kokeilustaan uudentyyppisten monitoimiryhmien käynnistämisestä. Palkinto jaettiin 10.5. Valtio Expossa Marina Congress Centerissä, Helsingissä. Voittaja sai 10 000 euroa jatkokehittämiseen sekä kuvanveistäjä Juhani Saksan suunnitteleman, elämänviisautta kuvastavan Kaiku-pöllö-veistoksen.

Uuden työn Kaiku-palkinto on kilpailu, jossa etsitään rohkeita kokeiluja ja uusia toimintatapoja valtionhallinnossa. Kilpailun järjestävät Valtion työelämäpalvelut sekä Työ 2.0.

Kestävät virastot -hankkeen voittoa valintaraati perusteli seuraavasti: ”Kansallisarkisto, Museovirasto, Suomenlinnan hoitokunta ja Taiteen edistämiskeskus ovat tarttuneet globaalisti päivänpolttavaan aiheeseen ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti. Yhteistyö on laajentanut perspektiivejä, tuonut uusia oivalluksia ja rikastuttanut kunkin viraston omaa ymmärrystä ja toimintaa ja näin lisännyt toiminnan vaikuttavuutta.

Hankkeessa on tutkittu ja perehdytty aiheeseen mm. alan johtavien asiantuntijoiden johdolla, törmäytetty ihmisiä yli virastorajojen, kokeiltu ja opittu. Oppeja on auliisti jaettu sekä kaveriorganisaatioille että muille organisaatioille – ja jaettavaa saatettu myös valtioyhteisön ja maan rajojen ulkopuolelle. Työllä on raivattu uutta näkökulmaa laajaan aihekokonaisuuteen.”

Kunniamaininnan saanutta Sisä-Suomen poliisilaitoksen Sisä-Suomen poliisilaitoksen uudentyyppisten monitoimiryhmien suunnittelu ja koeaika  -hanketta valintaraati kommentoi seuraavasti: ”Kokeilu on erinomainen esimerkki perinteisen, hierarkkisen organisaation mahdollisuuksista soveltaa ilmiölähtöistä, rajoja ylittävää ja valmentavaa otetta. Hankkeessa on rohkeasti, taitavasti ja tuloksellisesti huomioitu toimintaympäristön ajankohtaiset vaatimukset uudenlaisen työn tekemisen lähtökohtina. Toimintamalli, joka pohjautuu itseohjautuvaan organisoitumiseen, oppimiseen ja valmentavaan johtamiseen on jo ensimmäisten kuukausien aikana osoittanut voimansa.”

Onnittelut palkituille!

Lue lisää Uuden työn Kaiku-palkintokilpailun finalisteista:

Kaiku-palkinto voittaja: Kaverivirastot sukelsivat kestävään kehitykseen
Kaiku-kunniamaininta: Uusi toimintamalli yllätti jopa tekijänsä
GTK löysi uuden ajan yhteisöllisyyden
”Kun teemme yhdessä, pystymme mihin vain” (THL)
”Kokeilu onnistuu aina ja kaikesta voi oppia” (AVI)

 

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *