Hyppää sisältöön
”Tehdään kiertotaloudesta tapa toimia”

”Kiertotalous on keino hidastaa ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä. Siksi kiertotaloudesta tulisi tehdä yleinen tapa toimia”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo. Krista Mikkonen koki oman ympäristöherätyksensä lukioikäisenä. Jo tuolloin..

Tuovatko lupaukset odotetun ison muutosloikan?

Mitä hallituksen lupaukset politiikan uudistamisesta tuovat tullessaan? ”Odotan innolla, mitä tuleman pitää”, hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg valtiovarainministeriöstä sanoo – sitä isoa loikkaa odotellessa. Lupaukset liittyvät läheisesti myös valtion henkilöstön tulevaisuuteen…

Suomi tipahti siiloihin – nyt on aika pistää ne sileiksi

Marco Steinberg on erikoistunut valtion uudistamiseen. Julkishallinnon suunnittelijana hänellä on rohkeita ja radikaaleja ajatuksia, joista hän ammentaa myös päättäjille ja vaikuttajille. On ajateltava uudestaan, sillä nykymeno ei yksinkertaisesti toimi. Marco..

Rinteen hallituksen ohjelma
Hallitus uudistaa politiikkaa kuudella lupauksella

Hallitus on tehnyt kuusi lupausta kansalaisille politiikan uudistamiseksi. Miten lupaukset lunastetaan tai uudistumista tuetaan, jotta ne eivät jää vain sanoiksi paperille? Kysyimme valtiosihteeri Maria Kaisa Aulalta. Hallitus antaa lupauksen hallinnon..

Tulosohjaus tekee strategiasta työkalun

Liikenne- ja viestintäministeriö on jo puolen kymmentä vuotta toteuttanut strategista tulosohjausta, jossa hallitusohjelman perusteella laaditaan konsernistrategia ja siitä seuraavat hallinnonalan eri virastojen tulostavoitteet. – Kyse on syvällisestä toimintakulttuurin muutoksesta, joka..