Työsuojelun yhteistyöryhmään haetaan uusia jäseniä

Nykyisen valtion työsuojelun yhteistyöryhmän toimikausi lähenee loppuaan. Yhteistyöryhmän uusien jäsenten haku kaudeksi 2024-2025 on käynnissä. Etsimme innokkaita ja tehtävään sitoutuvia työsuojeluhenkilöitä valtion työsuojelun kehittäjiksi!

Työsuojelun yhteistyöryhmän jäsenet valitaan vaaleilla. Ehdolle voivat asettua valtiolla työsuojelupäälliköinä ja -valtuutettuina (ml. varavaltuutetut) toimivat henkilöt. Heillä on myös äänioikeus oman ryhmänsä (päällikkö/valtuutettu) vaaleissa. Vaalien järjestämiseen käytetään Työturvallisuuskeskuksen työsuojeluhenkilörekisterissä olevia tietoja.

Ehdokkaaksi ilmoittautuminen ja ehdokasasettelu tehdään Webropol-kyselyllä 8.-31.1.2024 välisenä aikana. Kyselyssä pyydetään ehdokkailta perustiedot kuten nimi, virasto ja tehtävä, lyhyt kuvaus tavoitteista ryhmän jäsenenä, valokuva ja yhteystiedot (joita ei julkaista vaali-infossa). Ilmoittaudu tällä lomakkeella ehdokkaaksi viimeistään 31.1.2024 kello 23.59 mennessä.

Mikäli halukkaita on enemmän kuin paikkoja, järjestetään vaalit. Vaalit pidetään 12.-28.2.2024 sähköisesti Webropolilla. Työsuojelupäälliköt äänestävät työsuojelupäälliköitä ja työsuojeluvaltuutetut työsuojeluvaltuutettuja omissa vaaleissaan. Tulokset julkaistaan 5.3.2024. Ryhmän jäseniksi valitaan eniten ääniä kummassakin roolissa saaneet ehdokkaat.

Valittu työsuojelun yhteistyöryhmä 2024-2025 aloittaa työnsä yhteisellä toimintaa suunnittelevalla työleirillä pääkaupunkiseudulla 26.-27.3. Varmistathan ehdokkaaksi asettuessasi, että tämä sopii kalenteriisi ja voit työpaikkasi puolesta osallistua. Valtiokonttori kattaa internaatin kustannukset, kunkin osallistujan oma organisaatio vastaa muista matkakuluista.

Yhteistyöryhmässä on 10 jäsentä, viisi työsuojelupäällikköä ja viisi työsuojeluvaltuutettua. Lisäksi valitaan molemmista rooleista varajäsen, joka voi halutessaan osallistua yhteistyöryhmän toimintaan. Varajäsenestä tulee varsinainen jäsen, mikäli ko. roolin jäsen joutuu jättämään paikkansa ryhmässä. Ryhmän toimikausi on kaksi vuotta ja se valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Yhteistyöryhmän tarkoituksena on edistää työsuojelun kehittämistä valtiolla sekä tarjota tietoa ja kohtaamisia valtion työsuojeluhenkilöille. Ryhmä tukee myös valtion työsuojeluhenkilöstön verkostoitumista ja työsuojelutoiminnan kehittämistä. Valtion työsuojelupäälliköistä ja -valtuutetuista koostuva yhteistyöryhmä aloitti toimintansa vuonna 2016. Ryhmässä on mukana myös valtiovarainministeriön, Valtiokonttorin ja valtion henkilöstöjärjestöjen edustajat.

Tämän sivun lopussa on yhteistyöryhmän toiminnan kuvaus hyödynnettäväksi esim. keskusteluissa työnantajasi kanssa. On tärkeää, että sovit jo ennen ehdokkaaksi ilmoittautumista, että sinulla on mahdollisuus toimia yhteistyöryhmän jäsenenä ja matkustaa (1-2 kertaa vuodessa) paikan päälle toteuttamaan yhteistyöryhmän tuottamia tapahtumia.

Toivomme ehdokkaita koko Suomesta ja kautta virastokentän molempiin tehtäviin!

Oheisella videolla 2022-2023 yhteistyöryhmän jäsenet keskustelevat ryhmän hyödyistä ja työstä. Siitä saat siis konkreettista kokemustietoa ja taustaa – kannattaa katsoa.


Lisätietoja:
tyosuojelu@valtiokonttori.fi

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *