Erkka Westerlund: ”Huipputiimissä jokainen oppii toisilta”

Tiedon luo -podcastin kolmannessa jaksossa kuullaan, kun Henni ja urheiluvaikuttaja Erkka Westerlund pohtivat urheilu- ja organisaatiomaailman sekä valmentamisen ja johtamisen yhtymäkohtia. Keskustelunaiheiksi nousevat niin valmennuskulttuurin muutos, jatkuva oppiminen, dialogin merkitys kuin henkiset voimavaratkin. Jakson aikana kuulet myös Erkan uran tärkeimmistä oppimiskokemuksista ja saat vinkkejä huipputiimin kokoamiseen.

Westerlundin mukaan huipputiimi koostuu henkisesti vahvoista yksilöistä. Erkka haastaakin kuuntelijat kysymään itseltään, oletko rohkea oppimaan ja löytyykö sinulta itseluottamusta astua oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Jaksossa Erkka pohtii myös omaa valmentamisfilosofiaansa peilaamalla kokemuksiaan johtamiskäytännöissä tapahtuneisiin muutoksiin.

– Vuorovaikutuksessa on siirrytty monologista dialogiin. Voisin karkeasti sanoa, että valmensin 30 vuotta aika valmentajakeskeisesti ja asiakeskeisesti. Viimeisten 15 vuoden aikana olen yrittänyt opiskella enemmän luottamukseen kuin hierarkiaan perustuvaa valmentamista, Erkka sanoo Tiedon luo -podcastissa.

Eräänlaisesta valmentamisesta, ihmisten kohtaamisesta ja vuorovaikutuksen kehittämisestä on kysymys myös silloin, kun päätöksenteossa pyritään hyödyntämään käyttäytymistieteellistä tietoa. Tutkitun tiedon avulla päätöksistä tulee ihmislähtöisempiä, mikä parhaimmillaan edistää päätösten vaikuttavuutta. Psykologi, valmentaja ja valtioneuvoston kanslian erityisasiantuntija Maarit Lassander kertookin jakson asinantuntijakommentissa, miten käyttäytymistieteellistä tietoa hyödynnetään valtionhallinnossa. 

Millainen yhteys käyttäytymistieteellisen tiedon hyödyntämisellä on tiedolla johtamiseen ja viestintään? Entä millaisia vinkkejä Erkka antaa korkeakouluharjoittelija Amira Attialle, joka kertoo ajatuksistaan opinnoista työelämään siirtymisen kynnyksellä?

Tervetuloa kuuntelemaan Valtiokonttorin Tiedon luo -podcastia!

Tiivistelmä jaksosta suomeksi ja ruotsiksi.

Valtiokonttorin Tiedon luo -podcastissa Henni Purtonen johdattaa kuuntelijat tulevaisuuden työelämän ja johtamisen ajankohtaisten kysymysten äärelle. Jokaisessa jaksossa vieraiden kokemukset ja havainnot maailmasta kehystävät jotakin ajankohtaista yhteiskuntaan tai työelämään liittyvää teemaa. Henni juttelee vieraiden kanssa myös elämästä, unelmista ja menestyksestä.

Teksti ja kuva

Henni Purtonen

Viestintäasiantuntija, Valtiokonttori

Teksti ja kuva

Tiedon luo

Podcast , Valtiokonttori

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *