Ajanvarausintegraatiot mahdollistavat ajanvarauksen Omaolon kautta 1 299 000 suomalaiselle

Viikon luku 1 299 000 kertoo, kuinka monella henkilöllä Suomessa on ajanvarausintegraatio Omaolossa, vähintään yhdessä Omaolon oirearviossa, käytössään. Ajanvarausintegraatiot ovat Omaoloon integroitavia palveluita ja mahdollistavat sen, että henkilöt pystyvät tekemään oirearvion tulosten perustella ajanvarauksen terveydenhuollon ammattilaiselle suoraan Omaolon kautta. Integraatioiden avulla sujuvoitetaan asukkaan omaehtoista hoitoon hakeutumista ja kevennetään ammattilaisen työkuormaa. Ajanvarausintegraatioiden käyttöönottoja tehdään alueilla niiden tarpeiden mukaisesti.

Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Omaolosta löytyy terveydentilaa kartoittavia oirearvioita ja terveystarkastus sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä hyvinvointivalmennuksia. DigiFinland vastaa palvelun kehittämisestä ja levittämisestä kansallisesti.

DigiFinlandissa käynnistyi vuoden 2021 alussa useampi integraatioprojekti, joiden tarkoituksena on edistää kansallista yhteentoimivuutta, tarjota Omaoloa käyttäville ammattilaisille uusia ominaisuuksia päivittäisen työn helpottamiseksi ja luoda asukkaalle yhtenäinen palvelukokonaisuus Omaolon ja alueellisten palveluiden välille. Lisäksi projektien aikana erityisesti ajanvarausintegraatioiden käyttöönottoihin panostetaan aiempaa enemmän. Projektien toteutusaika on vuosi 2021 ja toteutusta tehdään tiiviissä yhteistyössä sidosryhmien kuten sosiaali- ja terveysministeriön (STM), THL, Kelan ja tulevien hyvinvointialueiden kanssa.

Kirjoittaja

#Tietokiri

#Tietokiri

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *