Kestävien kehittäjien kesäpäivä tiistaina 4.6.2024

Kestävien kehittäjien kesäpäivä järjestetään tiistaina 4.6.2024 – ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa Valtiokonttorin Työelämäpalveluiden järjestämään Kestävien kehittäjien kesäpäivään tiistaina 4.6.2024 kello 12–16. Tule mukaan keskustelemaan, oppimaan lisää, vaihtamaan ajatuksia ja kertomaan omia ajatuksiasi.

Kesäpäivässä pureudumme yhdessä siihen, miten kestävyysnäkökulmat näkyvät – tai voisivat näkyä – kehittäjien työpöydällä. Luvassa on kohtaamisia, arvokkaita keskusteluita sekä puheenvuoroja aiheeseen liittyen.

Ilmoittaudu mukaan torstaihin 30.5.2024 mennessä

Ilmoittautumisesi on sitova. Jos osallistumisellesi tulee este, ilmoitathan siitä meille, jotta voimme välttää tarjoilujen hävikin. Autathan meitä pääsemään tavoitteeseemme hävikin torjumisessa.

Iltapäivän ohjelma

klo 11.30-12.30: Mahdollisuus osallistua omakustanteiselle lounaalle Opetushallituksen lounasravintolassa Lasirannassa. Tilana Monni-kabinetti.

klo 12.45: Tilaisuus alkaa & Työelämäpalveluiden alkusanat.

klo 13.00 Puheenvuoro: Työelämän merkitys kestävyysmurroksessa. Anna-Maria Teperi, Työterveyslaitos.

Anna-Maria Teperi (FT, PsM) on Työterveyslaitoksen työturvallisuuden tutkimusprofessori. Hän on Valtioneuvoston kanslian yhteydessä toimivan Kestävyyspaneelin jäsen ja varapuheenjohtaja. Teperillä on pitkä kokemus työn ja organisaatioiden kehittämisestä sekä ihmislähtöisestä turvallisuustutkimuksesta turvallisuuskriittisillä aloilla. Teperi käsittelee puheenvuorossaan, miten kestävyysmurros vaikuttaa työelämään ja miten työpaikat voivat olla osaltaan edistämässä kestävyysmurrosta. Erityisesti huomio on siinä, miten ihmisten toimintaa kokonaisvaltaisesti, ratkaisukeskeisesti ja osallistavasti tarkastelemalla on mahdollista uudistaa toimintaa sekä aikaansaada muutoksia.

klo 13.30: Yhteistä keskustelua puheenvuoron pohjalta.

klo 14.10: Kahvitauko.

klo 14.30 Puheenvuoro: Tulevaisuustutkija Ilkka Halava.

Ilkka Halava (KTM, CBC) on tulevaisuustutkija, joka on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Puheenvuorossaan Ilkka tarkastelee tulevaisuutta, kestävyyttä ja työelämää keskustelevalla otteella. 

klo 15.10: Yhteistä keskustelua puheenvuoron pohjalta.

klo 15.45: Työelämäpalveluiden loppusanat.