Ota vastaan #tekoälyhaaste – tekoälykoulutusta kaikille eOppivassa

Tekoäly koskettaa meitä kaikkia ja on jo läsnä arjessamme. Tekoälyä on esimerkiksi chatbotissa, jota käytät asioidessasi vaikkapa pankkisi verkkopalvelussa, tai sosiaalisessa mediassa näkemissäsi kohdennetuissa mainoksissa. Tulevaisuudessa tekoäly tulee myös yhä enemmän vaikuttamaan töittemme tekemiseen. Nyt jos koskaan kannattaa kehittää omaa osaamistaan tekoälyyn liittyen. Ota siis vastaan #tekoälyhaaste ja opiskele tekoälyn perusteet eOppivassa ja ilmoittaudu myös mukaan seuraavaan Tekoälyliveen.

eOppivan kolmiosainen tekoälywebinaarisarja on yleistajuinen, perustason koulutuskokonaisuus, joka soveltuu kaikille työtehtävästä tai koulutustaustasta riippumatta. Kunkin osan kesto on noin puoli tuntia, ja osat koostuvat lyhyistä muutaman minuutin videoista.

Webinaarisarjan kouluttajana toimii johtava konsultti, TkT Pasi Lehtimäki Gofore Oyj:stä. Webinaarisarja on toteutettu osana AuroraAI-tekoälyohjelmaa.

Mystiikka pois tekoälyn ympäriltä

Koulutuksessa opitaan, mikä on neuroverkko, millaisia ovat eri koneoppimisen muodot ja avataan sitä, miksi tekoälyn etiikasta on tärkeä keskustella. Kaikkia aiheita lähestytään konkreettisten esimerkkien kautta. Koulutuksen tarkoitus on poistaa mystiikkaa tekoälyn ympäriltä. Koulutuksessa selitetään ymmärrettävästi, mistä tekoälyssä on kyse, mitä se mahdollistaa, miksi se on ajankohtaista ja mitä haasteita sen soveltamiseen liittyy.

Tervetuloa Tekoälyliveen

Itseopiskeltavan webinaarisarjan suorittaneille järjestetään oppimisen tueksi Teamsillä toteutettavia Tekoälylive-tilaisuuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdessä oppimiseen. Tekoälylivessä kouluttaja Pasi Lehtimäki vastaa oppijoiden kysymyksiin webinaarisarjan aiheista. Voit jättää kysymyksesi webinaarisarjan yhteydessä olevaan yhteiskäyttötiedostoon.

Seuraava Tekoälylive järjestetään 23.9. klo 14-15.30. Ilmoittautuminen Tekoälyliveen tapahtuu tekoälywebinaarisarjan suorittamisen yhteydessä.

Tekoälywebinaarit – eOppiva

Kansallinen tekoälyohjelma AuroraAI – Valtiovarainministeriö (vm.fi)

Oppimisen iloa tekoälyn parissa ja nähdään Tekoälylivessä!

Lisätietoja: Mette Vuola, mette.vuola(at)vm.fi, 0295 530 643

Kirjoittaja

Mette Vuola

Erityisasiantuntija
Kansallinen tekoälyohjelma AuroraAI
, valtiovarainministeriö

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *