Näin kirjoitat artikkelin tai blogin Valtiolla.fi -sivustolle

Tämä ohje on laadittu valtion virastojen asiantuntijoille, jotka kirjoittavat blogeja ja artikkeleita Valtiolla.fi- sivustolle.

Ohje tekstin kirjoittamiseen

Oivaltava otsikko, osuva näkökulmavalinta ja tekstiä rytmittävät väliotsikot houkuttelevat lukijaa. Hyvä teksti on silmäiltävä ja hyvin jäsennelty. Silmäiltävyyttä parantavat lyhyet lauseet ja kappaleet, sekä riittävä väliotsikointi. Mieti, kenelle kirjoitat ja miksi haluat kertoa juuri kirjoittamastasi aiheesta tälle kohderyhmälle? Laatu korvaa määrän; sopiva tekstimitta blogissa on noin 300-400 sanaa, artikkelin mitta voi olla hieman pidempi.

Vinkit: 

  • Kirjoita yhdestä asiasta kerrallaan.
  • Uskalla pilkkoa laajoja aiheita useampiin kirjoituksiin.
  • Valitse aihe, joka on sinulle tuttu ja johon sinulla on sanottavaa.
  • Otsikko on tekstisi tärkein osa, koska se herättää lukijan kiinnostuksen lukea tekstisi.

Tarjoa lukijalle myös lisätietoa linkittämällä aihettasi koskeviin muihin verkkoartikkeleihin. Muista, että sinun ei tarvitse kertoa tekstissäsi kaikkea itse, jos tieto löytyy jo jostakin muualta – joko omilta verkkosivuiltasi tai muilta julkisilta sivuilta. Jos viittaat tekstissäsi johonkin muuhun lähteeseen tai julkaisuun, muista lisätä mukaan lähdeviitteet normaalien sääntöjen mukaisesti.

Kuvaohje

Tekstin yhteydessä julkaisemme jutun artikkelikuvan, joka on vaakakuva jpg-muodossa. Artikkelikuvan suositeltu koko on 778 x 350 px. Artikkelikuvaan ei ole mahdollista laittaa kuvatekstiä. Artikkelikuvassa ei mielellään saisi olla tekstejä, kuvioita, kaavioita tai logoja. Jos kuvassa on niitä, ne tulisi sijoittaa kuvan keskelle. Kaaviot ja kuviot voi esittää erillisinä kuvina tekstin lomassa. Mikäli sinulla ei ole sopivaa artikkeli- tai kuvituskuvaa, Valtiolla.fin toimitus valitsee juttuun sopivan kuvituskuvan. Tekstin lopussa on myös kirjoittajan profiilikuva (minimikoko 200 x 200 px) ja lyhyt esittelyteksti kirjoittajasta.

Lähetä seuraavat materiaalit osoitteeseen: valtiolla.fi@valtiokonttori.fi

  • Teksti word-tiedostona
  • Artikkelikuva jpg-muodossa (jos haluat itse valita, muussa tapauksessa toimitus valitsee kuvituskuvan kuvapankista)
  • Kirjoittajan profiilikuva
  • Lyhyt esittelyteksti kirjoittajasta. Kirjoittajaesittely tulee linkkinä tekstin loppuun. Tässä yksi esimerkki: https://www.valtiolla.fi/kirjoittaja/katri-kanerva/
  • Kerrothan viestissäsi, kenen ottama kuva on tai kuka kuvan omistaa, ja että sinulla on oikeus käyttää kuvia tässä yhteydessä. Mainitse siitä viestissäsi.

 

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *