Hyppää sisältöön
Sosiokratia on lujempaa kuin demokratia

Kun organisaatio haluaa tavoitella itseohjautuvuutta ja ketteryyttä, perinteinen demokraattinenkaan tapa toimia ei riitä, sillä päätökset saattavat syntyä enemmistöperiaatteella niin, että osa jäsenistä ei halua sitoutua niihin. Vaihtoehto voi olla sosiokratia,..

Ota harppaus epäluulosta luottamukseen

Tuntuuko, että työssä käy vain puolikas minua? Että en pääse antamaan kaikkea osaamistani, joudun rajoittamaan ja supistamaan minääni, eikä vuorovaikutus ja yhteistyö työpaikalla ole paras mahdollinen? Teal-ajattelussa halutaan vapauttaa työpaikan..

Ryhmäohjautuvuus päästää ihmisten kyvyt esille

Aivan ensimmäiseksi johtajuustutkija Perttu Salovaara haluaisi korjata virheellisen termin. Itseohjautumisen sijasta pitäisi puhua yhteisö- tai ryhmäohjautuvuudesta. Kyse ei nimittäin ole siitä, että asiat sälytetään työntekijäpolon harteille vaan siitä, että käytetään..

Yhdessä ohjautuvan tiimin rakentaminen

Buurtzorg – itseohjautuvuudella maailmanmaineeseen? Suuri kiinnostus maailmalla itseohjautuvia organisaatioita kohtaan palautuu pitkälti alankomaalaisen Buurtzorgin menestykseen, joka on ollut huima viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana. Tämä käy ilmi, kun katsoo kyseisen..