Uuden työn Kaiku-palkinto Maahanmuuttoviraston Turpro-kehittämishankkeelle

Tänä vuonna Uuden työn Kaiku-palkinnon voitti Maahanmuuttovirasto Turpro -kehittämishankkeella. Kunniamaininnan sai Vankiterveydenhuolto, Riihimäen vankilan poliklinikan Omahoitajamalli. Palkinnot jaettiin virtuaalisessa Valtio Expossa 5.5.2021. Voittaja sai 10 000 euroa jatkokehittämiseen sekä kuvanveistäjä Juhani Saksan suunnitteleman, elämänviisautta kuvastavan Kaiku-pöllö-veistoksen.

Uuden työn Kaiku-palkinto on kilpailu, jossa etsitään rohkeita kokeiluja ja uusia toimintatapoja valtionhallinnossa. Kilpailun järjestävät Valtiokonttorin työelämäpalvelut sekä Työ 2.0.

Maahanmuuttoviraston Turpro-kiintiövalintamatkojen turvallisuusprosessien kehittämishankkeen voittoa valintaraati perusteli seuraavasti:

”Kehittämishanke on erinomainen esimerkki yhteistyöstä yli hallinnollisten ja organisatoristen rakenteiden. Hankkeessa on lähdetty reippaalla ”startup” -asenteella työstämään asiaa, jossa lähtökohtaisesti vahva oma intressi, mutta jolla on heti ymmärretty olevan lisäarvoa myös muille toimijoille. Toimintamalli, jonka pohjana on sitoutuminen yhteiseen tahtotilaan – tässä matkustamisen turvallisuus ja sen eteen tehtävä yhteinen työ –  on helposti monistettavissa myös muualle hallintoon.”

Kunniamaininnan saanutta Vankiterveydenhuolto, Riihimäen vankilan poliklinikan Omahoitajamallia valintaraati kommentoi seuraavasti:

”Vaikka omahoitajamalli ei sinänsä ole innovaationa uusi, ovat Vankiterveydenhuollon Riihimäen vankilan poliklinikan hoitajat rohkealla tavalla omana työnään ja yhdessä toimien toteuttaneet vankeinhoitoon käyttöönotetun omahoitajamallin. Uudistuksessa toteutuu esimerkillisellä tavalla myös itseohjautuvuuden idea – suunnitelmat ja linjaukset on valmisteltu yhteistyössä, mutta hoitajat ovat voineet toteuttaa muutosta hyvin itsenäisesti ja yhdessä ohjautuen.”

Onnittelut palkituille!

Lue lisää myös muista finalisteista