Digivalmennuskorttiviuhka

Digivalmennuskortit

Digitalisaatio ja sen vaatima osaaminen ovat keskeisiä työssämme tänään. Ne koskettavat meitä kaikkia eikä niitä voi väistää. Miten digitalisaatio vaikuttaa toimintaamme? Millaista osaamista se meiltä edellyttää? Miten se tulee huomioida toiminnan johtamisessa? Avain digitaalisen kyvykkyytemme kasvattamiseen on keskustelussa. Avuksi keskustelun käymiselle, erityisesti johtamisen näkökulmasta, valtiovarainministeriö on laatinut digivalmennuskortit.

Digivalmennuskortit pähkinänkuoressa

Teimme valtion digitaaliseen oppimisympäristöön, eOppivaan, tämän esittelyvideon digivalmennuskorteista (kesto 5 min, lähde eOppiva/Mikro-Oppiva).

Kortit ja resepti niiden käyttöön

Digivalmennuskortit on tallennettu pdf-muotoon. Löydät tiedostosta kaiken tarpeellisen, mukana on mm. yksi malliehdotus korttien hyödyntämiselle. Voitte kuitenkin hyödyntää niitä juuri teidän organisaatiolle sopivalla tavalla.

Pdf-diasarjaa kannattaa käyttää esim. Adobe Acrobat Readerin avulla. Sitä on myös helppo muokata omalle organisaatiolle paremmin sopivaksi (esim. Adobe Acrobat DC ja PDF-XChange Editor). Mikäli haluat käyttää organisaatiosi asianhallintajärjestelmää, huomioithan, että se saattaa vaatia pdf:n välitallennusta esimerkiksi työpöydälle.

Tutustu ja lataa käytettäväksi: Digivalmennuskortit (PDF, 8/2023)

  • Tarjolla on myös Power Point -muotoinen kalvosetti – eli sähköinen versio printatusta korttipakasta – niille, jotka eivät kaipaa PDF-versiossa mukana olevia lisäpiirteitä: Korttipakka PP-kalvoilla. Ruotsinkielinen versio: Digiträningskorten
  • Kysymykset löytyvät myös excel-listauksena valmistelutyötä helpottamaan: Kysymyslistaus_digikortit
  • HAUS kehittämiskeskuksesta voitte halutessanne hankkia fasilitointiapua korttien avulla käytävälle keskustelulle. Yhteyshenkilö on asiakkuus- ja koulutuspäällikkö Kati Kivistö (kati.kivisto@haus.fi).
    .

Korttien taustalla digiosaamisten ajatusmalli

Vuonna 2020 päivitetty Digitalisaation edellyttämä osaaminen julkisessa hallinnossa -ajatusmalli on toiminut digivalmennuskorttien teoriakehikkona. Lue lisää ajatusmallista (Palvelut/Valtiolla.fi)

Yhteystiedot

Meidät tavoitat lähettämällä viestin: digiosaaminen.vm@gov.fi

Valmennuskorttien luomisessa meitä on konsultoinut Susanna Sankala. Susanna osallistui myös korttien pilotointiin. Kiitos myös kaikille kortteja pilotoineille ja kommentoineille kollegoillemme!

Muuta

Työmarkkinajärjestöiltä yhteinen keskustelualoite digitalisaation vaikutuksista työpaikoilla (uutinen 23.3.2022, vm.fi)