Yhdessä kohti uudistumiskykyä

Uusi Kaiku-yhteistyöryhmä aloitti toimintansa 27.1.2022 ensimmäisellä kokouksellaan. Kaiku-yhteistyöryhmän tehtävänä on muun muassa koordinoida valtion kehittäjäverkoston toimintaa. Yhteistyöryhmäläiset kirjoittavat kokouksistaan blogia, jotta ryhmän käsittelemät asiat ja työ tulevat näkyväksi. Kaiku-yhteistyöryhmän jäsen Tarja Kantolahti kuvaa blogikirjoituksessaan ensimmäiseen kokouksen tunnelmia.

Kaiku-kehittäjäverkoston fregatti lastattiin tammikuussa innolla ja energialla. Hyvin huollettu moottori käynnistyi ja kapteenin johdolla lähdettiin välittömästi satamasta liikkeelle rauhallisesti edeten. Paikalle oli saapunut kapteenin lisäksi sekä uusia että jo aikaisempina vuosina matkalla mukana olleita konkareita.  Löysimme melkein heti suojaisen ankkurointipaikan ja ryhdyimme työstämään ensimmäisiä tehtäviä.

Ihan ensimmäiseksi tultiin tutuiksi. Se toi välillemme luottamuksen, innostuksen, ilon ja kunnioituksen ilmapiirin. Oli hienoa havaita, että meillä on paljon osaamista ja kiinnostavia kehittämistoimia meneillään ja rohkenemme jakaa niihin liittyvät ilot ja haasteet. Meillä on paljon jaettavaa ja opittavaa toisiltamme, koska toimimme joka päivä aivan erilaisissa oppimisympäristöissä ja erilaisten asioiden äärellä. Samanaikaisesti ei voinut olla huomaamatta, että meillä on paljon meneillään sellaisia asioita, jotka kuitenkin yhdistävät meitä kaikkia. Juuri tämänkaltaiseen toisiimme tutustumiseen ja kehittävään yhteistoimintaan kannustamme teitä kaikkia valtion työpaikoilla.

Toisena tehtävänä pohdimme yhteistyöryhmän tarkoitusta ja periaatteita ja jalostimme niitä edelleen, jotta hyvin alkanut matka sujuisi seuraavien kahden vuoden ajan tavoitteellisesti.  Toimintamme tarkoitusta ilmentävät kolme keskeistä kokonaisuutta: saamme voimaa kehittämistyöhön toinen toisiltamme, luomme yhdessä ymmärrystä valtion virastojen todellisuudesta ja uudistumisen tarpeista sekä tuemme virastojen uudistumiskykyä. Nämä voisivat olla ihan jokaisen työssä merkityksellisiä asioita, koska yhdessä on kuitenkin suunnattava tätä fregattia seuraavaan satamaan.

Yhteistyöryhmän jäsenten esittäytymiset, pohdinta yhteistyön tarkoituksesta ja periaatteista avasi keskustelua arjen työelämän tositarinoihin. Me tunnistamme tässä hetkessä tekemisen meininkiä, asioihin paneutumisen syvällisyyttä ja iloa. Meihin kannattaa tutustua ja ottaa rohkeasti yhteyttä. Me kaikki olemme sinua varten. Haluamme tukea ja auttaa jokaista valtiolla työtä tekevää henkilöä nostamaa purjeet ylös ja suuntaamaan katse ja toiminta kohti tulevaisuutta entistä uudistumiskykyisempänä toimijana.

Laitathan kalenteriisi jo seuraavan ankkurointipäivän 11.5.2022, jolloin tapaamme kevätpäivän ja yhteisen kehittämisen äärellä satamassa, joka selviää myöhemmin.

Yhteistyöterveisin
Kaiku-yhteistyöryhmän puolesta Tarja Kantolahti

Tutustu uuteen Kaiku-yhteistyöverkostoon!

Tarja Kantolahti

Kirjoittaja

Tarja Kantolahti

Neuvotteleva virkamies, Sosiaali- ja terveysministeriö

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *