Työ 2.0 Labin uusi kausi käynnistyi!

Meillä on ilo ilmoittaa, että Työ 2.0 Labin uusi kokeilukausi (1.11.2021-31.10.2023) käynnistyi eilen! Kiitos siitä kuuluu erityisesti Senaatille, mutta myös kumppaniorganisaatioillemme, joiden yhteisellä panostuksella tämä on mahdollista.

Työ 2.0 Lab on käyttöliittymä uusiin toimintamalleihin. Labissä ratkotaan oikeita haasteita

  • edistämällä ilmiölähtöistä, rajat ylittävää asioiden valmistelua
  • tukemalla valtionhallinnon virastoja siirryttäessä monipaikkaiseen ja hybridiin työnteon malliin.

Viimeiset 1,5 vuotta on vahvistanut tunteen siitä, että virtuaalisen ja todellisen rajaa ei enää ole. Aika, jolloin pelkästään fyysisesti samaan aikaan läsnä tehtävä työ laskettiin ns. oikean työnteon piiriin, on auttamatta ohi.  Nyt kaikki tekeminen on yhtä todellista, yhtä oikeaa ja mielellään myös merkityksellistä.

Ilmiölähtöistä yhteiskehittämistä tarvitsemme, koska yhteiskunnan isot haasteet eivät kunnioita hallinnollisia tai professionaalisia rajoja. Monimutkaisten ja kompleksiisten ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan raja-aitoja ylittävää yhteistyötä, jossa parhaat voimat tuodaan yhteen jaetun tavoitteen hyväksi.

Todellista poikkihallinnollista yhteistyötä ei kuitenkaan synny itsestään. Siksi tarvitaan Työ 2.0 Labin kaltaisia alustoja, joiden avulla ilmiöt ja osaajat löytävät toisensa!

Työ 2.0 Lab tarjoaa yhteiskunnan strategisille uudistajille ja vaikuttajille ilmiölähtöisen valmistelun ja ohjauksen edelläkävijyyttä, yhteisön tukea mm. hallitusohjelmasta nousevien teemojen poikkihallinnolliseen työstämiseen ja toimeenpanoon sekä buustia julkisen hallinnon innovaatiokyvykkyden kasvattamiseen ja julkisen hallinnon strategian toimeenpanoon. Virastoille ja virkamiehille tarjoamme uutta osaamista, menetelmiä ja alustoja hybridimoodissa ja monipaikkaisesti työskentelyyn. Kaikille kiinnostuneille tarjoamme oppimisyhteisön ideoiden vaihtamiselle ja ajatusten tuulettamiselle erilaisten tilaisuuksien, mm. kerran kuussa järjestettävien Törmäämöjen, muodossa.

Labin fyysisen tilan löydät osoitteesta Yliopistonkatu 5, 3. krs. Lisätietoa tilan käyttötarkoituksesta sekä ja käytännön ohjeet, mm. saapumiseen, tilojen varaamiseen ja fasilitointipalveluihin löydät täältä: https://tyo-2-0-lab.fi/

Labin ”Uuden kauden avajaisia” vietetään 13.12. klo 14-17. Merkkaa aika jo kalenteriisi, ohjelmasta lisätietoa myöhemmin.

Seuraa ajankohtais- ja tapahtumaviestintäämme myös Twitterissä (#työ2piste0lab) sekä Facebookin Työ 2.0 –ryhmässä.

Tervetuloa uudistamaan Suomea kanssamme!

Työ 2.0 Lab -tiimi

Työ 2.0 Lab -tiimi

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *