Työpaja: Miten päästä alkuun vastuullisuusraportoinnissa?

Vastuullisuus näkyväksi -kick-off-tilaisuudessa kerrottiin muun muassa, miten Valtiokonttori ohjeistaa nyt ja tulevaisuudessa vastuullisuusraportoinnista valtiolla. Valtiokonttori julkaisi marraskuussa ensimmäisen ohjeen vastuullisuusraportoinnista valtiolla. Ohjeen tarkoituksena on opastaa ministeriöitä, virastoja ja laitoksia vastuullisuusraportointiin valmistautumisessa.

Miten päästä teoriasta käytäntöön? Miten tunnistaa oman ministeriön, viraston tai laitoksen toiminnan kannalta tärkeimmät YK:n kestävän kehityksen tavoitteet?

Tulemme pohtimaan näitä kysymyksiä virtuaalisissa työpajoissa marraskuun lopulla viikolla 48. Työpajat ovat samansisältöisiä, joten ilmoittauduthan vain yhteen työpajaan.

Onko organisaatiossanne paljon halukkaita osallistujia työpajaan? Hienoa! Työpajatehtävien avulla pääsette pallottelemaan ideoita ja vaihtamaan ajatuksia oman organisaationne edustajien kanssa. Vai oletko sittenkin ainoa, jonka kalenterissa on vastuullisuusraportoinnin mentävä aukko marraskuun lopulla? Ei hätää – työpajassa saat vertaistukea muiden ministeriöiden, virastojen ja laitosten edustajilta.

Etkö pääse osallistumaan työpajaan? Julkaisemme työpajan tehtävät myös Valtiokonttorin verkkosivuilla ja niiden avulla voi päästä alkuun vastuullisuusraportoinnissa. Voitte esimerkiksi järjestää vastaavanlaisen työpajan omassa organisaatiossanne.

Työpajat on tarkoitettu ministeriöiden, virastojen ja laitosten virkamiehille. Vastuullisuus on kaikkien vastuulla, joten toivomme osallistujia eri tehtävistä ja yksiköistä. Ilahtuisimme jos välittäisit kutsua organisaatiossasi eteenpäin. Tervetuloa mukaan!

Työpajat jatkuvat ensi vuonna ja tiedotamme niistä tarkemmin Valtiokonttorin verkkosivuilla ensi vuoden alussa.

Ystävällisin terveisin,
Vastuullisuus näkyväksi -hankkeen koordinaattorit Katri Kanerva ja Henni Purtonen