Paneelikeskustelu sujuvista julkisista hankinnoista 1.9.2021

Miten julkisten hankintojen kehitystyö etenee valtiolla ja miten kansallisen julkisten hankintojen strategian toimeenpano edistyy? Tervetuloa valtion konsernitoimijoiden yhteiseen paneelikeskusteluun sujuvista julkisista hankinnoista.

Paneelikeskustelussa sujuvia julkisia hankintoja pohditaan vastuullisuuden, vaikuttavuuden ja tiedolla johtamisen näkökulmista. Paneelissa ovat mukana talousjohtaja Kirsi Koivusaari Hanselista, ohjelmajohtaja Tarja Sinivuori-Boldt valtiovarainministeriöstä, hankejohtaja Seija Friman Valtiokonttorista, kehityspäällikkö Kati Siikonen Palkeista ja johtaja Mikko Vuorikoski Valtorista. Keskustelua moderoi Valtiokonttorin Talous, tieto ja työelämä -toimialan viestintäasiantuntija Henni Purtonen.

Paneelissa keskustellaan syksyn ajankohtaisista painopisteistä hankintojen kehittämistyössä. Keskustelu on jaettu kolmeen teemaan:

1. Tiedolla johtaminen
Julkisia hankintoja tulee johtaa tietoon perustuen. Mitkä ovat suurimpia haasteita hankintojen tiedolla johtamisessa ja mitkä ovat tiedolla johtamisen edellytykset? Osio keskittyy tiedolla johtamisen nykytilaan ja tavoitteisiin.

2. Vastuullisuus
Kansallinen julkisten hankintojen strategia edistää julkisten hankintojen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta. Mitä vastuulliset hankinnat edellyttävät organisaatioilta ja asiantuntijoilta? Osio keskittyy julkisten hankintojen vastuullisuuden määritelmään, mittareihin ja vastuullisuusraportointiin.

3. Vaikuttavuus ja mittaaminen
Julkisiin hankintoihin liittyvillä menettelyillä voidaan taloudellisten säästöjen lisäksi edistää hankintojen yhteiskunnallista vastuullisuutta. Osiossa keskustellaan siitä, miten julkisten hankintojen vaikuttavuutta voidaan edistää ja mitata käytännössä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan loppuu 31.8. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:
Henni Purtonen, Valtiokonttori, puh. 0295502017, henni.purtonen(at)valtiokonttori.fi