Esihenkilöiden mentorointi, tutorointi, vertaissparraus – rakkaalla lapsella on monta nimeä (13.10.2022 – 31.5.2023)

Haluatko oppia lisää monipaikkaisen, monimuotoisen, yhteistyöhön ja yhteisöllisyyteen perustuvan työn johtamisesta? Oletko jo kokeillut tiimisi kanssa uusia hyviä toimintamalleja, joista haluat kertoa myös muille? Ilmoittaudu mukaan valtionhallinnon esihenkilöiden sparrausohjelmaan! Ohjelma toteutetaan ajalla 10/2022 – 5 /2023 Työ 2.0 Labin organisoimana ja se on tarkoitettu valtionhallinnon johto- ja esihenkilötehtävissä toimiville. Ilmoittautuminen on nyt auki 13.9. saakka. 

Nyt käynnistyvä kokeilu on vastavuoroinen win-win -prosessi, jossa kaikki, osapuolet oppivat toisiltaan. Kyse on luottamuksellista vuorovaikutuksesta, jossa erilaisten näkemysten ja ihmisten kohtaamisella on erityinen arvo. Uskomme hyvien kysymysten ja keskustelun voimaan!

Voit ilmoittautumisen yhteydessä valita joko

  • esihenkilöiden keskinäisen mentoroinnin/vertaissparrailun, jossa kunkin parin tai ryhmän muodostavat esihenkilöt tai
  • prosessin, jossa esihenkilö saa sparrausta nuorelta tai vasta valtiolle tulleelta työntekijältä (tai ryhmältä työntekijöitä) liittyen johtamiseen ja toimintatapoihin. Tässä sovelletaan siis ns. käänteisen mentoroinnin ajatusta.

Nyt käynnistämämme prosessin tavoitteena on mahdollistaa valtionhallinnon esihenkilöille luottamukselliset ja johtamista tukevat keskustelut sekä osaamisen jakaminen työelämän uudistuessa. Erilaisten kokemusten jakaminen yli yksikkö- ja organisaatiorajojen vahvistaa samalla valtionhallinnon sosiaalista pääomaa ja edistää verkostoitumista yli rajojen.

Aloitamme kaikille yhteisellä startilla 13.10.2022 klo 13-16, joka pidetään Työ 2.0 Labissä https://tyo-2-0-lab.fi/ . Tarjoamme keskustelujen tueksi materiaalia, muutaman inspiroivan kohtaamisen esihenkilötreffien muodossa sekä yhteisen päätöstapahtuman.

Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteiselle oppimismatkalle!

Lab –tiimin puolesta,

Anne Horila, Valtori ja Virpi Einola-Pekkinen, VM