Työyhteisösovittelu tutuksi – osallistu, keskustele ja kysy!

Henkilöstöjohdon foorumin työyhteisösovittelun teemaryhmä yhteistyössä Valtiokonttorin Työelämäpalveluiden kanssa järjestää erityisesti virastojen HR-johdolle, hyvinvointiasiantuntijoille ja muille vastaaville virastojen toimijoille kohdennetun avoimen tilaisuuden. Tilaisuuden tavoite on tehdä työyhteisösovittelua tunnetuksi ja lisätä tietoisuutta sen mahdollisuuksista. Sovittelu on hyvä nähdä mahdollisimman luontevana mieluiten varhaisen vaiheen menettelynä orastavien ristiriitojen ja konfliktien käsittelyssä – ristiriitojen ei kannata antaa kehkeytyä ja paheta vuosia, vaan lähteä ratkomaan niitä vuorovaikutuksen kautta ohjatusti jo varhaisessa vaiheessa. Toki menetelmä on käyttökelpoinen ja hyvä keino löytää yhteisen sopimisen kautta ulospääsyä myös pitkittyneistä ja hankalista työyhteisön konflikteista, mutta mitä varhaisemmin välitämme ja lähdemme hoitamaan asiaa, sen parempi. Menettelyn tavoite ei ole löytää syyllisiä tai rangaistavia, vaan löytää ulospääsy syntyneestä tilanteesta ohjatusti ja sopien.

Tilaisuuden tavoite on lisätä ymmärrystä työyhteisösovittelusta prosessina, kuulla sen vaikuttavuudesta esimerkein, muistaa kouluttautumisen mahdollisuudet HAUSin toteutuksissa, tiedostaa verkoston ja sovittelijapoolin olemassaolo ja antaa vastauksia osallistujien kysymyksiin (voit esittää niitä ilmoittautumisen yhteydessä).

Alustava agenda, joka tarkentuu ja päivittyy:

  • tilaisuuden avaus ja työyhteisösovittelun nykytilan kautta johdattelu tilaisuuden antiin
  • työyhteisösovittelun prosessi ja vaikuttavuus
  • työyhteisösovittelu – kahden viraston vuoropuhelu käytännön esimerkkinä
  • kouluttautumismahdollisuus: Työyhteisösovittelu – sopua sovittelulla alkaa 1.11.2022
  • sovittelijapooli, missä mennään nyt

 

Tilaisuus järjestetään Teamsissa.

Ilmoittautuminen tämän linkin kautta viimeistään 7.10. Huomaathan, että ilmoittautumisen yhteydessä voit esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja vaikuttaa siten tilaisuuden sisältöön.

Tervetuloa linjoille Teamsiin!