Tulevaisuusmuotoilu 1.3. ja 16.3.

Muotoilija, opi ennakoinnista. Ennakoija, hyödynnä muotoilua. Kokoonnutaanpa siis tulevaisuusmuotoilun äärelle.

Tulevaisuusmuotoilu yhdistää muotoilua, ennakointia ja strategista ajattelua. Sen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miten vaihtoehtoisia tulevaisuuksia voi huomioida ja muovata nyt tehtävissä toimenpiteissä ja valinnoissa. Kuten tiedämme, tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään.

Työ2.0 Lab järjestää maaliskuussa 2023 kaksiosaisen prosessin, jossa perehdytään tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelon opastuksella tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Minnasta voit lukea lisää yrityksensä 11Helsinki kotisivuilta.

Huomaathan, että kumpaankin tilaisuuteen ilmoittaudutaan erikseen.

1.3. klo 9.00 – 10.30 Tulevaisuusmuotoilun intro

vain Teams

Intron jälkeen osallistujat

  • ymmärtävät tulevaisuusajattelun perusteet
  • ymmärtävät tulevaisuusmuotoilun merkityksen ja mahdollisuudet tulevaisuusajattelulle ja palvelumuotoilulle näiden jatkumona

Intro on suunnattu etenkin muotoilijoille, mutta toki ennakoijatkin ovat tervetulleita linjoille.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 22.2.2023 

16.3. klo 9.00 – 12.00 Tulevaisuustiedosta toimintaan – tulevaisuusmuotoilu käytännössä -työpaja

Vain Työ2.0 Lab, Yliopistonkatu 5, 3. krs, Helsinki – ns. läsnätilaisuus, max 40 osallistujaa

Tutustutaan käytännössä tulevaisuusmuotoiluun yhtenä tapana lähestyä ennakointia virastoissa ja niiden välillä. Osallistujat saavat kevyen orientoivan ennakkotehtävän ilmoittautumisajan jälkeen noin viikkoa ennen tapahtumaa.

Osallistujat kootaan valtion ennakointiverkoston ja valtiolla ja Työ2.0Labin kumppaniorganisaatioissa toimivien muotoilijoiden joukosta – ideaalisti suhteessa 3-1. Muotoilijoiden odotetaan olevan jossain määrin perehtyneitä ennakointiin eli osallistuneen esimerkiksi 1.3. introon.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 3.3.2023 

Koska tämä on ns. läsnätilaisuus ja osallistujamäärä on rajattu, toivomme sitovia ilmoittautumisia. Muistathan merkata tilaisuuden siis varatuksi kalenteriisi.