Törmäämössä 24.9. teemana ”Teknologialla ja tiedolla maailman kärkeen”

Teknologian vaikuttaessa yhä syvällisemmin ihmisten elämään ja yhteiskuntaan muuttuvat monet vanhat toimintamallit ja prosessit tehottomiksi tai jopa epätarkoituksenmukaisiksi. Tämä pätee moniin keskeisiin yhteiskunnallisiin prosesseihin ja myös niitä ohjaavaan lainsäädäntöön ja regulaatioon, joissa on yhä paremmin pystyttävä ottamaan teknologian rooli huomioon.

Teknologian mahdollisuuksien hyödyntäminen kaikessa päätöksenteossa edellyttää uutta osaamista päätöksenteon pöytiin, mutta myös uutta asennetta.

Millainen on teknologiapolitiikan OKR-malli? Entä teknologiapolitiikan toteuttamisen työkalut? Mitä rakenteellisia uudistuksia tarvitaan? Valtiovarainministeriön asettama korkean tason teknologianeuvottelukunta julkaisi kesäkuussa raportin, jossa se vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin ja jolla osallistuu myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Törmäämössä asiasta käytävään keskusteluun johdattelee Laura Eiro LVM:stä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.9. ,niin saat Teams-linkin kalenteriisi!

TÖRMÄÄMÖSSÄ asiantuntijat eri puolilta julkishallintoa ja yhteiskuntaa kohtaavat tavoitteenaan löytää uusia ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Formaattina on pari napakkaa 15 minuutin pituista alustusta ja sen jälkeen keskustelua ja kontaktien luomista.

TÖRMÄILLÄÄN!

Virpi Einola-Pekkinen, Johanna Kotipelto, Liisa Virolainen