Taide-Törmäämöt

Tervetuloa mukaan Luoviin aamunavauksiin!

Etätyössä yhteiset läsnäolon hetket ovat vähentyneet. Sen vuoksi arkeen tarvitaan uusia tekoja, joilla herättää yhteisöllisyyttä, iloa ja spontaania yhdessä olemista. Luovat aamunavaukset –pilottiprojektissa kokeillaan, miten työpäivä käynnistyy taiteilijan ohjauksessa voimavaroja ja luovuutta vahvistavalla tavalla.

Törmäämön puitteissa tarjotaan kevään aikana viisi yksittäistä taiteilijoiden ohjaamaa Luovaa aamunavausta. Työpajat ovat Teamsissa perjantai-aamuisin. Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan kaikkiin tai yksittäisiin työpajoihin!

Rohkeasti yhdessä
Pe 26.3. klo 8.00-9.00

Työpajassa pääset oman luovuutesi ääreen. Tunnistat omat ja yhteiset onnistumiset piirtämisen ja sanallisen ilmaisun avulla. Yhdessä opitusta poimitaan parhaita paloja mukaan arkipäivään. Ohjaajana kuva- ja performanssitaiteilija, valmentaja Katriina Haikala.
Ilmoittautumislinkki

Ilosooffinen aamukahvihetki
Pe 9.4. klo 8.00-8.30

Kahvihetkessä hämmästellään elämää ja haaveillaan tulevasta klovnipari Sirppan ja Erholeksen hurmaavassa seurassa. Työpaja sisältää pienen klovneria-esityksen ja ilosooffisia harjoituksia. Sirkustaiteilija Kaisa Kortesoja ja muusikko Antti-Jussi Kortesoja ovat klovneja, jotka yhdistelevät erilaisia fyysisen teatterin muotoja.
Ilmoittautumislinkki

Art 8am
Pe 30.4. klo 8.00-8.40

Työpajassa katsotaan ja koetaan taidetta ja irrotellaan luovan kirjoittamisen äärellä. Lopputuloksena on kollaasiteos, jossa näkyy jokaisen osallistujan ajattelun jälki. Työparissa Milla Minerva Mertanen ja Anna-Liisa Parkkinen yhdistyy teatteri-ilmaisun, taidepedagogiikan ja tanssitaiteen osaaminen.
Ilmoittautumislinkki

Kosketuksissa ”Is there any Body out there?”
Pe 28.5. klo 8.00-9.00.

Aamunavauksessa herätellään kehoa tuntoaistin ja mielikuvien avulla. Läsnäolon taitoa vahvistavia harjoituksia tehdään sekä itsenäisesti että kokemuksia yhdessä jakaen. Työpajan ohjaa koreografi, kouluttaja Ninni Perko.
Ilmoittautumislinkki

Voimauttavat loitsut ja rentouttava rummutus
Pe 11.6. klo 8.00-8.45

Rentouttava rummutus saattelee osallistujat myyttiseen maailmaan. Työpajassa osallistujat luovat yhdessä loitsuja, joita tarvitaan nykyhetkessä. Työpajan ohjaa kuvataiteilija, muusikko Petra Streng, joka luottaa taiteen voimaan luoda yhteyksiä ja ymmärrystä ihmisten välille.
Ilmoittautumislinkki

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään kalenterikutsu Teams-linkillä. Ilmoittauduthan viimeistään työpajaa edeltävänä päivänä klo 12 mennessä. Osallistuminen työpajoihin ei vaadi aiempaa osaamista eikä ennakkovalmisteluja.

Luovat aamunavaukset -pilotin osallistujilta kerätään kevään aikana palautetta, jota hyödynnetään konseptin kehittämistyössä. Kevään kokeiluvaiheessa aamunavauksia järjestetään Törmäämön lisäksi myös THL:ssä sekä Taikessa. Konseptia kehittää ja tuottaa valtion asiantuntijavirasto Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelma. Pilotti toteutetaan valtion Kaiku-hankerahoituksen tuella.