Sujuva Suomi -tilaisuus 20.2.2023: Jarruttaako lainsäädäntö digitalisaatiota?

Digitalisaatio on parempia palveluita, toimintatapojen muutosta ja teknologista kehitystä. Suomi on digitalisaation kärkimaita, mutta kauanko pystymme pitämään asemamme? Digitalisaatio etenee nopeasti ja lainsäädäntö ei aina pysy perässä. Tämä hankaloittaa digitalisaation täysimittaista hyödyntämistä yhteiskunnassa. Ilman alati kehittyvää lainsäädäntöä ei voida rakentaa esimerkiksi automaattisia palveluita. Minkälaista lainsäädäntöä julkisten palveluiden uusi aikakausi vaatii, jotta asiat hoituisivat sujuvammin?

Digi- ja väestötietoviraston järjestämä Sujuva Suomi -tilaisuus paneutuu tähän aiheeseen maanantaina 20.2.2023 klo 14.30–15.30. Osallistua voi paikan päällä Digi- ja väestötietoviraston tiloissa Helsingissä (Lintulahdenkuja 2A) tai verkon kautta. Paikan päällä tilaa on rajoitetusti. Osallistuminen on maksutonta.

Tilaisuudessa aiheesta keskustelevat mielenkiintoiset vieraat: kansliapäällikkö Pekka Timonen oikeusministeriöstä, ICT-johtaja ja ylijohtaja Jarkko Levasma valtiovarainministeriöstä ja lakiasiainjohtaja Noora Kallio Digi- ja väestötietovirastosta. Tilaisuuden juontaa erityisasiantuntija Joonas Aitonurmi Digi- ja väestötietovirastosta.

Keskustelu julkaistaan jälkikäteen myös tekstitettynä tallenteena. Aiempien Sujuva Suomi -tilaisuuksien tallenteet löydät osoitteesta https://dvv.fi/webinaarit.

Ilmoittaudu mukaan