Muutoskestävyyttä työarkeen

Tervetuloa valtion työsuojelutoimijoiden verkostoitumispäivään resilienssin äärelle.

Miten sinä suhtaudut vastoinkäymisiin ja palaudut niistä? Miten toiveikas olet tulevaisuuden suhteen? Miten helposti pyydät kaverilta apua?

Miten työsuojelutoimijana tuet kollegojasi yli jokien ja karikoiden, katse tulevassa ja uusissa mahdollisuuksissa?

Elämä kun on!

Tunnetko termiä tai et, todennäköisesti vuosi 2020 on koetellut teilläkin sekä yksilöiden että työyhteisöjen resilienssiä – psykososiaalista kestävyyttä, uusista ja yllättävistäkin haasteista palautumis- ja selviytymiskykyä sekä myönteistä suhtautumista tulevaisuuteen.

Valtion työsuojelijat kokoontuvatkin tänä poikkeuksellisena vuotena resilienssin äärelle – yksinomaan verkossa. Tapaamme 2.12. klo 13.00 – 16.00 ja pohdimme, mitä on resilienssi, mikä on sen merkitys yksilöille ja työyhteisöille ja mikä voisi olla työsuojelutoimijoiden rooli työyhteisöjen resilienssiä kehittäessä. Kuulemme ja kuljetamme tilaisuutta seuraten mm. Helsingin poliisilaitoksen matkaa resilienssinsä kehittäjinä.

Mukana tilaisuudessa johtava asiantuntija Tuija Hytönen Valtiokonttorista (henkilökierrossa Helsingin poliisilaitokselta), Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio ja psykologi Nina Lyytinen. Kuulemme myös, mitä kesällä väitelleen HTT Laura Vallin tutkimuksen löydöksistä puolustusvoimien kontekstista. Ilmoittaudu oheisesta osoitteesta niin saat kutsun linjoille:

https://www.lyyti.in/021220tyosuojelu

Voit orientoitua teemaan ja lukea siitä jo Tuijan ja Tuula Vehmaksen blogikirjoituksen tai lukemalla Ylen sivuilta uutisen Laura Vallin väitöksestä. Nina Lyytiseltä löytyy suosittu podcast-kanava Psykopodiaa, josta tässä yksi esimerkki: keskustelu toivosta yhdessä Maarit Kallion kanssa.

Lisätietoja Liisa Virolainen (sukunimi.etunimi@valtiokonttori.fi, 0295 50 2652)