Miten julkinen hallinto lunastaa lupauksensa yhteiskunnalle tänään?

Julkisen hallinnon strategia linjaa yhteisiä hallinnon kehittämisen päämääriä. Joulukuun seminaarissa luomme katsauksen siihen, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan ja mitä teemme tulevina vuosina täyttääksemme yhteisen julkisen hallinnon palvelulupauksemme.

​​​​​​​​#TöissäSuomelle – julkinen hallinto tänään ja huomenna -hybriditilaisuuteen 14. joulukuuta klo 8.30–​12 ovat tervetulleita kaikki hallinnon toimijat. Paikan päälle tilaisuuteen Scandic Grand Centraliin mahtuu 70 ilmoittautunutta.

Hallinto on avointa ja se toimii yhdessä

Aiempaa vaikuttavammat julkiset palvelut syntyvät yhteistyöllä. Strategian keskeinen päämäärä on, että hallinto on avointa ja se toimii yhdessä. Tämä koskee niin valtion, hyvinvointialueiden kuin kuntienkin toimintaa ja johtamista.

Tilaisuuden avauskeskustelussa kuntaministeri Sirpa Paatero ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen pohtivat tilaisuuden juontajan viestintäjohtaja Johanna Vesikallion johdolla, miten julkinen hallinto rakentaa tulevaisuuden kestävää arkea ja kaikissa tilanteissa toimivaa ja turvallista yhteiskuntaa. Alivaltiosihteeri Susanna Huovisen puheenvuorossa keskitytään lähivuosien hallintopolitiikan näkymiin teemalla, miten kyky kuvitella ohjaa muutosta.

Ympäristövastuuta, päätöksenteon tietopohjaisuutta sekä moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden huomioimista pohditaan kolmessa lyhyessä dialogissa. Hallinnon kehittämistä ohjaavien VM:n ylijohtajien pyöreän pöydän keskustelussa puolestaan paneudutaan siihen, miten Suomi rakentaa kestävää hyvinvointia murrosten keskellä.

–​ Hyvän elämän edellytysten luomisessa julkisella hallinnolla on suuri merkitys, vaikka sen rooli jääkin toisinaan ihmisten arjessa näkymättömäksi. Hallinnon toiminnan on oltava sellaista, että luottamus toimivaan yhteiskuntaan ja oikeusvaltioon säilyy. Luottamusta onkin aktiivisesti rakennettava jatkuvasti. #TöissäSuomelle kuvaa toimintafilosofiaamme, toteaa projektipäällikkö Eeva Kaunismaa valtiovarainministeriöstä. Eeva toivottaa myös ministeriöosallistujat lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuteen joko paikan päälle tai seuraamaan tilaisuuden verkkolähetystä.

Ilmoittaudu hybriditilaisuuteen mukaan viimeistään 28.11.!
Tapahtumasivu