Kohti ihmisenkokoista esihenkilötyötä – esihenkilötreffit 15.12.

Esihenkilö näyttää suuntaa, raivaa tietä ja luo mahdollisuuksia, toimii esimerkkinä, on aina tavoitettavissa, näkee vahvuuksia, tukee tarvittaessa, antaa palautetta, selvittää konflikteja – ja kaiken tämän ihmiseltä ihmiselle. Onpa hänen keskeinen tehtävänsä myös luoda toivoa näinä epävarmoina aikoina.

”Perinteinen hierarkia lataa niin paljon odotuksia ja tehtäviä esihenkilöroolissa oleville, että onnistuminen on lopulta lähes mahdotonta. Ylisuuret odotukset uuvuttavat suurimmankin sankarin – puhumattakaan ihan normaalista epätäydellisestä ihmisestä”, tuumaa dosentti, organisaatiokonsultti Perttu Salovaara.

Mitä sinä tuumaat, miten näet oman roolisi ja ihmiskuvan virastossanne vallalla olevan johtamisen ja esihenkilötyön taustalla?

Esihenkilötreffeillä 15.12. pohdimme, miten esihenkilön työ kehittyy muuttuvassa työelämässä. Ruodimme sekä ihmiskuvaa että perusajatuksia johtajuudesta. Miten jakaa valtaa ja vastuuta niin, että latautuneista odotuksista huolimatta onnistutaan? Miten luodaan tilaa toisenlaiselle ajattelulle, osallistumista tukeville rakenteille ja rajat ylittävälle yhteistyölle? Mitä on ihmisenkokoinen yhteisöohjautuvuus? Entä luottamuspohjainen organisaatio?

Osallistu Työ2.0:n esihenkilötreffeille ja tule luomaan toivoa niin itsellesi kuin työyhteisöllesi.