Kehittäjien syyspäivä 27.10. Työelämän tulevaisuus on täällä – sitä rakennetaan nyt!

Syyspäivän teemana on tänä vuonna tekoäly. Käsittelemme tätä kovasti pinnalla olevaa aihetta tekniikan sijaan enemmän sosiaalisista ja eettisistä näkökulmista. Tilaisuudessa esitellään myös oppeja jo tehdyistä digitalisaatiota hyödyntävistä toteutuksista, mikä tarjoaa kehittäjille virikkeitä luotsata oman viraston toteutuksia. Tarjolla on maistiainen myös tekoälyä hyödyntävästä aivoriihestä. Kantsisko tulla mukaan – ihan paikanpäälle kohtaamaan ja keskustelemaan?

Päivän ohjelma – pienet aikataulu ja sisältömuutokset vielä mahdollisia

Tervetuloa aamukahville ja verkostoitumaan klo 9.00

Ohjelma alkaa klo 10 Valtion työelämäpalveluiden avauksella

Klo 10.15 Päivään orientoiva puheenvuoro – Filosofi Jaana Parviainen, Tekoälyn vaikutukset asiantuntijatyöhön sosiaalisista ja eettisistä näkökulmista

Klo 11.00 Digitalisaatiota hyödyntävien hankkeiden opit jakoon ja tietoisuuteen. VM:n Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekniseltä osastolta controller Marjukka Posio tiivistää valtionhallinnon tuottavuushankkeissa toteutettujen digitalisaatiota hyödyntäneiden hankkeiden oppeja

Klo 11.30 Maistiainen tekoälyä hyödyntävästä aivoriihestä. Orchidean Innovations Oy:n Jouni Halme fasilitoi digityöpajan, jossa tekoäly inspiroi ideoillaan ja auttaa ratkaisujen kuvaamisessa. Voit osallistua läppärillä tai tabletilla tai seurata työpajan tapahtumia reaaliaikaisesti.

Lounas noin klo 12-13 (omakustanteinen)

klo 13 alkaen iltapäivä rakentuu CoHumansin tekoälyn etiikka työpajasta

Iltapäivän työpaja tarjoaa välineitä ymmärtää omaa työtä koskettavia tekoälyn eettisiä kysymyksiä. Työpajan vetää eetikko, toimitusjohtaja TT Anna Seppänen (CoHumans Oy). Pienryhmäreflektioissa jäsennetään yhdessä tekoälyn eettisiä kysymyksiä, ja treenataan tekoälyteknologioiden eettistä arviointia tutustumalla Microsoftin uuteen CoPilot-teknologiaan. Työpajan osallistujat saavat käyttöönsä CoHumansin kehittämän tutkimusperustaisen Työkalupakin tekoälyn etiikkaan. Työkalupakin menetelmien avulla osallistujat voivat oman työnsä arjessa tunnistaa tekoälyn eettisiä kysymyksiä, herättää työyhteisössä keskustelua niistä ja löytää kysymyksiin kestäviä ratkaisuja.

Iltapäiväkahvit tekemisen lomassa

Ohjelma päättyy noin klo 15:45 Valtion työelämäpalveluiden saatesanoihin

Te jotka olette tulossa paikan päälle Opetushallituksen tiloihin, niin osoite on Hakaniemenranta 6 Helsinki. On hyvä huomioida, että ihan välittömässä läheisyydessä on käynnissä Kruunusiltojen työmaa, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin ja jossain määrin myös lähiseudun pysäköintiin (vaikuttaa eniten omalla autolla matkassa oleviin).

Ilmoittaudu 20.10. klo 16.00 mennessä. 

Ilmoittautuminen on sitova. Laitathan talteen ilmoittautumisesi vahvistuksen, sillä siitä löytyy muun informaation ohella linkki, joka mahdollistaa ilmoittautumisen peruuttamisen siinä tilanteessa, mikäli sinulle tuleekin este osallistua. Haluamme välttää tarjoilujen hävikkiä ja muutoinkin toimia vastuullisesti, joten autathan meitä tavoitteessamme – kiitos.

Lisätietoja Valtion työelämäpalvelut ja Juha-Petri Sievänen