Julkistustilaisuus: valtionhallinnon tiedolla johtamisen kypsyystaso

Toteutimme syksyllä 2022 selvityksen tiedolla johtamisen kypsyystasosta valtiohallinnossa (ks. uutinen aiheesta). Selvityksen toteuttivat Creatido Oy ja Tampereen yliopisto yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa.

Selvitykseen osallistui valtionhallinnon organisaatioita neljältä eri hallinnonalalta. Kypsyysanalyysiin sisältyi koko henkilöstön kattava kyselytutkimus sekä työpajoja organisaatioiden tiedolla johtamisen vastuuhenkilöiden kanssa.

Tässä tilaisuudessa kerromme selvityksen tuloksista ja jatkosuunnitelmista. Laajennamme tiedolla johtamisen kypsyystasoselvitystä kevään 2023 aikana myös kuntasektoriin, joten myös kunnat ovat lämpimästi tervetulleita kuulemaan nyt tehdyn selvityksen tuloksia.

Voit osallistua tilaisuuteen joko paikanpäällä Helsingissä tai etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan 10.2. mennessä.

Ohjelma

  • 8.30–9.00 Tarjolla aamukahvit
  • 9.00–9.05 Tilaisuuden avaus, data-analyytikko Henje Kasslin, Valtiokonttori
  • 9.05–9.45 Selvityksen tulosten esittely, toimitusjohtaja Jani Listenmaa ja tietojohtamisen konsultti Emma Partanen, Creatido Oy
  • 9.45–10.00 Kommenttipuheenvuoro, finanssineuvos Markus Siltanen, valtiovarainministeriö
  • 10.00–10.15 Kommenttipuheenvuoro, kehittämispäällikkö Maija Ekosaari, Museovirasto
  • 10.15–10.30 Keskustelua, etätilaisuus päättyy
  • 10.30–11.00 Vapaata verkostoitumista

Miksi selvitys tehtiin?

Valtiota ja kuntia koskevien tietovarantojen ylläpidon, raportoinnin ja tiedon analysoinnin lisäksi Valtiokonttorin tehtävänä on valtionhallinnon tiedolla johtamisen kehittäminen. Kyse on pitkäjänteisestä työstä, jonka tueksi tarvitsemme tietoa julkishallinnon organisaatioiden arjesta.

Selvityksen tavoitteena on paitsi kartoittaa tiedolla johtamisen nykytilaa, myös luoda toistettava malli kehityksen seuraamiseksi. Kun koko valtion- ja julkishallinnon tietojohtamista arvioidaan yhtenäisellä mallilla, voidaan kehittämistoimia ja tukea kohdistaa entistä paremmin.