Hybridityö on monipaikkaisuutta, osa 1: Muutoksen iso kuva 18.3.

Työn meneillään oleva murros on niin suuri, että sitä kutsutaan neljänneksi vallankumoukseksi. Työelämä on käymistilassa. Myllerrys ei johdu Koronapandemiasta vaan sen tärkeimpiä syitä ovat globalisaatio, väestönkehitykseen liittyvät muutokset sekä – kyllä, arvasit oikein – digitalisaatio.

Työn murros on kompleksinen ilmiö, joka aiheuttaa jännitteitä työn organisoitumisessa, sisällöissä, osaamisessa, toimeentulossa ja työn merkityksessä. Työn aika- ja paikkasidonnaisuus heikkenee, mutta muutostahti vaihtelee aloittain. Teknologia tulee korvaamaan entistä enemmän rutiininomaisia töitä, mikä muuttaa työnkuvaa.  Tämä kaikki on meille myös suuri mahdollisuus!

  1. Klo 8-9: Uusi normaali vaatii myös uudenlaista ajattelua. Työn tulevaisuutta tai tulevaisuuksia, pohtivat klo 8-9 pidettävän webinaariosion puheenvuoroissaan tutkimuspäällikkö Hertta Vuorenmaa Aalto-yliopistosta sekä Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva.
  2. Klo 9-11: Visioidaan työn tulevaisuutta ja miten muutokseen tulisi suhtautua? Keskustellaan case-esimerkin innoittamana siitä, minkälaista virastorajat ylittävää yhteistyötä meillä tehdään tai voitaisi tehdä sekä miten uudet työympäristöt meille mahdollistavat ja mitä ne toisaalta vaativat.

Esitysmateriaalit
Hertta Vuorenmaa, työn tulevaisuus? (HUOM! Dropbox-palvelu)
Mikko Dufva, Työn tulevaisuudet – mitä jos

Lisätietoja: Heikki Korhonen, heikki.korhonen(gov).fi

Valmistelutiimi
Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia ja ne on suunnattu kaikille valtiohallinnon työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita monipaikkaisen työntekemisen ilmiöstä. Erityisesti kutsumme inspiroitumaan ja keskustelemaan virastojohtoa, työelämäkehittäjiä, hr-asiantuntijoita ja esihenkilöitä, jotka ovat usein muutosten liikkeelle saattajia.