Esihenkilöiden osaamisen kehittäminen 12.9.

Asiantuntija, osaamisen kehittäminen, Strateginen henkilöstön kehittämisen tiimi, Heli Lehikoinen kertoo Uudenmaan TE-toimiston esihenkilöiden osaamisen kartoittamisesta, osaamiskartasta ja henkilökohtaisesta perehdyttämissuunnitelmasta, mikä herätti runsaasti mielenkiintoa Valtion kehittäjien verkostoalustalla (eOppivassa):

” Uudenmaan TE-toimistossa panostetaan henkilöstön osaamisen kehittämiseen suuren kouluttajaverkoston avulla. Vuodesta on 2022 on panostettu esihenkilöidenkin osaamisen kehittämiseen resursoimalla strategisen henkilöstön kehittämisen tiimissä henkilö erityisesti esihenkilöiden osaamisen kehittämisen suunnitteluun. KEHA-keskuksesta saadaan todella hyvää valtakunnallista perehdytystä, mutta sen lisäksi tarvitaan organisaation sisäistä koulutusta. Koulutusten räätälöinti muuttuvien tarpeiden mukaan vaatii jatkuvaa etukäteissuunnittelua yhteistyössä KEHA-keskuksen ja kouluttajaverkoston kanssa.

  • Miten lähdimme kartoittamaan osaamistarpeita haastatteluiden ja kyselyiden avulla? Mitä osaamista löytyy, mitä pitää vahvistaa ja ennen kaikkea miten osaamista ylläpidetään.
  • Miten tiedon äärelle löytämistä voitiin helpottaa yhdessä esihenkilöistä koostuvien sparriryhmien ja jatkuvan kehittämisen avulla.

Vain yhteistyöllä on mahdollista kehittää osaamista. Esihenkilöiden, kouluttajaverkoston ja KEHA-keskuksen kanssa yhteistyöllä olemme luoneet esihenkilöille hallinnollisen työ manuaalin, osaamiskartan (kartoittaa esihenkilöiden osaamista) ja räätälöineet uusille esihenkilöille henkilökohtaisen perehdytyssuunnitelmapohjan. Näillä toimilla voimme tukea Uudenmaan TE-toimistossa henkilöstön lisäksi myös esihenkilöiden osaamisen kehittämistä.”

Ilmoittaudu tästä viimeistään 8.9.2023