Digitaitoviikko 16.-20.5.2022

Digitaitoviikolla kysymme, pitääkö suomalaisten digitaidoista olla huolissaan?

Kansalaisten puutteet digitaidoissa voivat hidastaa tai jopa pysäyttää suomalaisen yhteiskunnan kehityksen. Yhdenvertainen digitaalinen tulevaisuus edellyttää jokaisen organisaation ja tahon osallistumista digitaitojen kehitystyöhön – ja tämä työ on syytä käynnistää välittömästä.

Digitaitoviikolla keskustelemme suomalaisten digiosaamisen tilasta toukokuussa. Viikon aikana pureudumme syvemmin suomalaisten digitaitojen tilaan ja osaamisen kehittämiseen. Keskustelemme, miten osaamisella on vaikutus koko Suomen kilpailukykyyn nyt ja tulevaisuudessa, ja mitä yhteiskunnan eri sektoreilla tule tehdä taitojen kasvattamiseksi.

Vaikuttava puhujakaarti digitaitojen tulevaisuuden äärellä

Koko Digitaitoviikon aikana käydään ajankohtaista keskustelua digiosaamisen tilasta, arjen ilmiöistä ja kehittymisen vaikutuksista. Mukana keskustelemassa on kiinnostavia asiantuntijoita niin yritys- kuin tiedemaailmasta, sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

Kolmipäiväinen liveohjelma keskiviikosta perjantaihin rakentuu ajankohtaisista ohjelmavieraista, eri alojen paneelikeskusteluita sekä arkisista esimerkeistäkin.

Viikon webinaariohjelma

Keskiviikko 18.5.2022 klo 9.00–13.00:
Työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaidot – kilpailukyvyn kaasu vai jarru?

Päivän aikana

  • keskustelemme, kenellä on vastuu digitaitojen kartoittamisesta ja kehittämisestä työelämässä ja opiskelijoiden keskuudessa
  • pureudumme yksilö- ja organisaatiotasoon, eri tahojen ja yhteiskunnallisten toimijoiden rooleihin sekä keinoihin, joilla digiosaamishaasteita taklataan

Aiheesta ovat kanssamme puhumassa mm. tietojenkäsittelytieteen professori ja Elements of AI -MOOC -kurssin vastuuopettaja Teemu Roos sekä digin ja datatalouden johtava asiantuntija Mika Tuuliainen EK:sta.

Torstai 19.5.2022 klo 9.00–13.00:
Kasvaako vai katoaako inhimillisyys digimaailmassa?

Päivän aikana keskustelemme,

  • miten voimme tuottaa parempaa vuorovaikutusta ja lisätä digisivistystä digiosaamisen avulla.
  • mikä merkitys on organisaatioiden ja kansalaisten digitaidoilla, kun tarkastellaan digi- ja reaalimaailman eroja sosiaalisten tilanteiden näkökulmasta
  • miten inhimillisyyttä voidaan digissä edistää

Mukana keskustelemassa mm. sosiaalipsykologi Suvi Uski.

Perjantai 20.5.2022 klo 9.00–11.00: Digiosaaminen on kilpailukyvyn perusta – mihin pitää panostaa?

Päivän aikana keskustelemme,

  • onko digiosaamisen kehittäminen johdon agendalla
  • mihin asioihin johdon tulisi organisaatioissa panostaa, jotta digiosaaminen ylläpitäisi kilpailukykyä Suomessa nyt ja tulevaisuudessa
  • mitä tämä vaatii organisaatioiden johdolta ja onko siihen nykyisellään resursseja ja osaamista.

Mukana keskustelemassa mm. muutosagentti Aku Varamäki, kognitiotutkija Anna-Mari Rusanen ja Chief Sales Marketing Officer Minna Ruusuvuori.


Tutustu viikon ohjelmaan:
https://dvv.fi/digitaitoviikko

 

Miten osallistun?

Digitaitoviikko on kaikille avoin ja maksuton virtuaalinen tapahtuma. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan ennakkoon.

Liity mukaan webinaareihin: https://www.mediaserver.fi/live/digitaitoviikko2022

Osallistu keskusteluun Twitterissä #digitaitoviikko