Kuva videoneuvottelusta

Esihenkilö, mitä kuuluu! – Näkökulmia johtamistyön kuormitukseen etätyöajassa

Esihenkilöiden työ muuttuu nyt monestakin syystä nopeasti uudenlaiseksi. Etätyön määrä on lisääntynyt, työ digitalisoituu ja työtilat muuttuvat monitiloiksi. Samalla tehokkuusvaatimukset ovat kasvaneet. Miten tilanteeseen tulisi suhtautua työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin näkökulmasta?

Valtiokonttori, Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet ja Valtiovarainministeriö yhdessä järjestävät teemaan liittyen webinaarin, jossa käsitellään näkökulmia johtamistyön kuormitukseen etä- ja hybridityön aikana. Alustajina kuulemme tutkijan, työsuojeluvalvojan sekä viraston puheenvuoron ja hahmottelemme hyviä toimintamalleja arjen johtamisen kehittämiseksi.

Webinaarin ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus ja ohjelma
10.05 Tutkimuksen näkökulma etäjohtamisen vahvuuksista ja haasteista, Liisa Mäkelä, Vaasan yliopisto
10.30 Työsuojeluviranomaisten valvontahavaintoja esihenkilöiden kuormituksesta työssä, tarkastaja Marjo Lindeberg työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
11.00 Kokemuksia johtamisesta koronapandemian aikana, hallintopäällikkö Tiina Tähtinen, Museovirasto
11.25 Webinaarin päätössanat
11.30 Webinaari päättyy

Tilaisuus on suunnattu valtionhallinnon esihenkilöille, työsuojelun toimijoille ja henkilöstölle. Tilaisuus on myös avoin kaikille. Webinaariin ei tarvitse ennalta ilmoittautua.

Tilaisuuden osallistumislinkki. Kysymyksiä alustajille ja tilaisuuden järjestäjille voi käydä tekemässä linkin kautta jo etukäteenkin.