Työhyvinvointivalmennus

Helsingin käräjäoikeuden hyvinvointivalmennus toteutettiin tammi-kesäkuussa 2013. Valmennuksen kantavat rakenteet olivat työhyvinvointipelit ja niiden lopuksi annetut henkilökohtaiset lupaukset Muutostaito Oy:n metodien mukaisesti.

Pelitilaisuuksissa pohdittiin erilaisia käytännön tilanteita työhyvinvoinnin näkökulmasta: miten me kaikki voimme vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Eli esimiehillä on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa hyvinvointiin, mutta yhtä paljon voi jokainen työntekijä itse itsensä ja koko työyhteisön hyvinvointiin vaikuttaa.

Pelimetodissa pienet ryhmät pohtivat ensin itse, miten eri tilanteissa tulee toimia. Sen jälkeen käydään vielä keskustelua ryhmien välillä kun tuomaristo on antanut pisteensä eri vastauksille. Kokonaisuutena saadaan aikaan aktiivista keskustelua tärkeistä asioista, voidaan sopia pienistä parannuksista samantien sekä sopia millaisista asioista vielä jatkossa on sovittava.

Pelin jälkeen annettavat lupaukset ja niihin liittyvät sparraamiset varmistavat, että myös käytännön konkreettisia toimia varmasti tapahtuu hyvinvoinnin parantamiseksi.

Helsingin käräjäoikeudessa saatiin valmennuksesta hyviä kokemuksia ja valmennusta aiotaan jatkaa tulevaisuudessakin.