Hyppää sisältöön

Podcastit

Täältä löydät nostoja ja linkkejä kiinnostaviin podcasteihin, jotka voivat syventää ja avata valmentavan ja oppivan kulttuurin taustoja, edellytyksiä ja näkökulmia. Saatat myös saada käytännön vinkkejä oman työyhteisösi kehittämiseen. Muista myös INNOSTU-osiosta löytyvä Työkulttuuripodi, joka avaa valmentavan ja oppivan kulttuurin esimerkkejä ja oppeja valtionhallinnon organisaatioissa.

Vinkki: Kävelyä, podcasteja ja yhteistä oppimista! Miten Työkulttuuripodia ja muita teemaan liittyviä podcasteja kannattaa hyödyntää työyhteisön kulttuurin kehittämisessä? Tutustu vinkkeihin täältä!

 

Ketterä oppiminen muuttaa myös johtamista, Leenamaija Otala

Ketterä oppiminen muuttaa myös johtamista -podcastissa haastateltavana Leenamaija Otala

”Digitalisaatio on muuttanut organisaatioiden oppimistarpeita ja tapoja kehittyä. Nopeasti muuttuvan työelämän vuoksi oppiminen ei tapahdu enää tutkintojen kautta, vaan kehittyminen työelämässä vaatii jatkuvaa, soveltavaa oppimista.

Työn murros edellyttää organisaatioiden kehittämisen muutosta, mutta mitä se vaatii erityisesti johtajilta ja yrityskulttuurilta? Jaksossa keskustelemme mitä toimintatapoja, ajatusmalleja ja mahdollistajia vaaditaan, jotta työntekijät voivat kehittyä ja oppia ketterästi.”

Oppiminen ei tapahdu oman pään sisällä, vaan tiimeissä

Oppimisen psykologia -podcastin jakso Oppiminen ei tapahdu oman pään sisällä vaan tiimeissä

Oppiminen on teknologiafirmassa olennainen osa arjen tekemistä. Solitan henkilöstöjohtaja Outi Sivonen tarjoaa erinomaisen ikkunan tähän arkeen. Miten oppimisesta puhutaan tiimeissä ja miten sitä tuetaan arjen käytänteillä? Ja miksi meidän jokaisen olisi aika siirtyä oman osaamisen tuotteistamisesta kohti yhteistä uteliaisuutta? Miten tämä tapahtuu?

Outi Sivonen on Solitan johtamisen ja osaamisen kehittämisestä vastaava johtaja. Outilta on myös juuri ilmestynyt kirja Yrityskulttuurit murroksessa – Inhimillinen työelämä ei rakennu pelkällä itseohjautuvuudella.

Valmentava ote arkeen – Mahdollistajat-podcast

Mahdollistajat-podcast: Valmentava ote arkeen

Eveliina Salonen ja Jaana Kalliomäki-Adan keskustelevat ja ihmettelevät yhdessä sitä miten valmentavasta otteesta tehdään arjen perustaito.