Systeemistä ymmärrystä ilmiöiden käytännön kehittämiseen 4.9. klo 9-12

Kuva on poimittu inspiraattorimme Esko Kilven muutaman vuoden takaisesta blogista: https://www.linkedin.com/pulse/kompleksiteetti-ja-johtaminen-esko-kilpi

”Before you disturb the system in any way, watch how it behaves. If it’s a piece of music or a fluctuation in a commodity price, study its beat. If it’s a social system, watch it work. Learn its history.” (Donella Meadows via Petri Uusikylä)

Onko työpöydälläsi ilmiö, johon kaipaat systeemistä ymmärrystä?

Pidämme perjantaina 4.9. klo 9-12 kädet savessa -klinikan kaikille nykyisille ja potentiaalisille Työ2.0Labin kumppaneille teemalla

”Systeemejä ja ilmiöitä, teoriasta käytäntöön”.

Luvassa on teoriaa ja yhteistä ja ryhmäkohtaista pohdintaa siitä, miten systeemiteoreettinen ymmärrys auttaa hahmottamaan käsillä olevaa ilmiötä. Ilmiöthän ovat lähtökohtaisesti systeemisiä, usein myös kompleksisia – toisiinsa kytkeytyneitä ja vaikuttavia, vaikkei näitä vaikutusketjua ole selkeästi selitettävissä ja jäljitettävissä.

On tärkeää, ettemme lankea hallinnan harhaan ja tarkastele kompleksisia systeemejä lineaaristen hallittavien tai monimutkaistenkin systeemien ehdoilla ja niistä opituilla tavoilla. Miten mahdollistaa kehittämistä ja kehkeytymistä, kun lopputulema ei ole etukäteen määriteltävissä? Miten auttaa kytkeytymisiä ja synnyttää riittävää erilaisuutta omaavaa verkostoa? Mistä siis saada kiinni, miten hahmottaa erilaisia kytkentöjä ja ”malleja” (patterns)?

Ajatuksiamme avaavat professori Harri Jalonen ja tutkimusjohtaja Petri Uusikylä Vaasan yliopistosta.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.8.: https://link.webropolsurveys.com/S/E71F25A8DE4B59BD

Lämpimästi tervetuloa!

Työ2.0 -tiimin puolesta,

Liisa Virolainen ja Virpi Einola-Pekkinen