tiina.vaananen@vtv.fi
0505741230

[#töissävaltiolla]

Tiina Väänänen

tarkastaja, Valtiontalouden tarkastusvirasto

Tiina Väänänen työskentelee tarkastajana Valtiontalouden tarkastusvirastossa (VTV) ympäristötarkastamisen ja finanssipolitiikan tarkastamisen rajapinnassa. Hän toimii kansainvälisen ympäristötarkastamiseen keskittyvän työryhmän INTOSAI WGEA:n varapuheenjohtajana ja pyrkii osaltaan rakentamaan kestäviä siltoja muiden maiden tarkastusvirastoihin ja muihin sidosryhmiin.

Julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyys sekä sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteutuminen kiinnostavat Tiinaa niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Toimimmeko yhteiskunnassamme reilusti ja uskallammeko tarvittaessa nostaa käden virheen merkiksi? Läpinäkyvyys ja luotettavuus ovat Tiinan mielestä yhteiskuntamme peruspilarit, minkä vuoksi myös vastuullisuusraportointi on raivannut tiensä suoraan Tiinan sydämeen.

Aikaisemmin Tiina on työskennellyt VTV:ssä projektiasiantuntijana data-analytiikan, innovaatioiden ja projektityöskentelyn kehittämisen parissa. Hänen mielestään onnellisen työelämän perusedellytyksenä on psykologisesti turvallinen työilmapiiri, jossa uskaltaa välillä myös mokata. Tiinan motoksi onkin muovautunut dare to fail, sillä jokainen epäonnistuminen vie lähemmäksi uusia ratkaisuja.