sofia.leinonen@helsinki.fi

[Vapaa toimittaja]

Sofia Leinonen

Politiikan ja viestinnän opiskelija, Helsingin yliopisto

Sofia Leinonen on politiikan ja viestinnän opiskelija Helsingin yliopistolta ja nyt myös Valtiolla.fi -sivuston freelance-toimittaja. Leinonen kirjoitti artikkeleita Valtiolla.fi -sivustolle osana viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö Media ry:n yrityssafaria, joka toteutettiin huhtikuussa 2020.

Leinonen toimii opintojensa ohella Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisö Helsinki Think Companyn hallituksessa, minkä myötä hän on päässyt työskentelemään julkisen ja yksityisen sektorin rajapinnassa. Harjoittelunsa aikana Leinonen pääsi tutustumaan monipuoliseen innovaatio- ja kehittämistoimintaan myös valtionhallinnon puolella, ja yllättyi positiivisesti siitä, miten nopeasti valtionhallinnossa tartutaan uusiin toimintatapamuotoihin. Erityisesti sektorit ylittävät poikkihallinnolliset hankkeet ja verkostotoiminta ovat teemoja, joihin Leinonen haluaisi paneutua jatkossakin.

Leinosen omat juuret ovat Pohjois-Karjalassa ja Venäjällä, joten alueellinen- sekä kansainvälinen politiikka ovat myös lähellä hänen sydäntään. Viestijänä Leinonen pyrkiikin monesti hyödyntämään karjalaista sekä venäläistä kosketuspintaa kirjoitusteemoissaan.