Uusi teemaosio: Liikkuvuus

Kaikki sisältö Valtiolla.fi-sivustolla on jaoteltu päänavigaatiossa näkyvien teema-alueiden alle. Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä, avaamme nyt oman osionsa liikkuvuudelle.

Liikkuvuuden edistäminen – yksi kolmesta yhteisestä tavoitteesta

Valtionhallinnon sisäinen liikkuvuus eri virastojen ja tehtävien välillä on tunnistettu merkittäväksi vetovoimatekijäksi työnhaussa valtiolle. Sen lisäksi se laajentaa ja vahvistaa sekä liikkuvien että ympäröivien työyhteisöjen osaamista.

Liikkuvuuden edistäminen onkin yksi kolmesta valtion yhteisestä HR-tavoitteesta. Myös kaksi muuta, osaamisen kehittäminen ja työnantajakuvan uudistaminen, liittyvät liikkuvuuden edistämiseen.

Kerro kokemuksistasi – kirjoita blogikirjoitus

Liikkuvuuden muotoja on monenlaisia, ja vähimmillään liikkuvuus voi tarkoittaa siirtymistä työtehtävien välillä tai työskentelyä virastoverkostoissa. Tarkkaa määrää toisessa virastossa lainassa olevista, virkamiesvaihdoista tai toiseen virastoon kokonaan siirtyneistä ei tällä hetkellä ole saatavilla.

Varmaa kuitenkin on, että yli 70.000 työntekijän valtionhallinnossa on valtavasti mahdollisuuksia urakehitykselle liikkuvuuden avulla.

Aihe koskee siis monia valtionhallinnon työntekijöitä. Kutsumme jokaisen heistä kirjoittamaan kokemuksistaan blogikirjoituksen muodossa. Alkuu pääsee blogikirjoittamisen pikaohjeilla.

Kirjoittaja

Hani Olsson

Viestintäpäällikkö, Valtiokonttori

Vastaa

Pakolliset kentät on merkitty *