Hyppää sisältöön

Podcastit

Työkulttuuripodi

Valmentavasta työkulttuurista puhutaan paljon, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Mitä ja miten työpaikoilla opitaan? Kuinka yllättävät tilanteet voivat opettaa organisaatiota? Minkälainen muusa pakko on työkulttuurin kehittämisessä? Entä miten moderni viranomaistyö vastaa yhteiskunnan muutoksiin?

Valtiokonttorin Työkulttuuripodi lähtee Hennin kanssa tutkimusmatkalle selvittämään, kuinka uudenlaista työkulttuuria valtiolla rakennetaan. Podcastissa tarkastellaan sitä, kuinka työn tekemisen tavat, johtaminen ja suhde asiakkaisiin muuttuvat. Organisaatiot siirtyvät yhä enemmän käytännöistä ja johtamisesta, jossa ohjeet tulevat ylhäältä, valmentavaan työn tekemiseen tapaan, joka perustuu kannustamiseen, kysymiseen, kuuntelemiseen ja kokeilemiseen. Sanotaan hyvästit konsulttijargonille ja laitetaan virkamieshattu naulaan.

Kuuntele podcastia Spotifyssa tai Suplassa

Tulossa myös Apple Podcasts -palveluun! Uudet jaksot julkastaan tiistaisin. Kaikki jaksot löydät kootusti myös valtiolla.fi-sivustolta.

Kävelyä, podcasteja ja yhteistä oppimista! Miten Työkulttuuripodia kannattaa hyödyntää työyhteisön kulttuurin kehittämisessä? Tutustu vinkkeihin!

Työkulttuuripodi

Ketterä oppiminen muuttaa myös johtamista, Leenamaija Otala

Ketterä oppiminen muuttaa myös johtamista -podcastissa haastateltavana Leenamaija Otala

”Digitalisaatio on muuttanut organisaatioiden oppimistarpeita ja tapoja kehittyä. Nopeasti muuttuvan työelämän vuoksi oppiminen ei tapahdu enää tutkintojen kautta, vaan kehittyminen työelämässä vaatii jatkuvaa, soveltavaa oppimista.

Työn murros edellyttää organisaatioiden kehittämisen muutosta, mutta mitä se vaatii erityisesti johtajilta ja yrityskulttuurilta? Jaksossa keskustelemme mitä toimintatapoja, ajatusmalleja ja mahdollistajia vaaditaan, jotta työntekijät voivat kehittyä ja oppia ketterästi.”

Oppiminen ei tapahdu oman pään sisällä, vaan tiimeissä

Oppimisen psykologia -podcastin jakso Oppiminen ei tapahdu oman pään sisällä vaan tiimeissä

Oppiminen on teknologiafirmassa olennainen osa arjen tekemistä. Solitan henkilöstöjohtaja Outi Sivonen tarjoaa erinomaisen ikkunan tähän arkeen. Miten oppimisesta puhutaan tiimeissä ja miten sitä tuetaan arjen käytänteillä? Ja miksi meidän jokaisen olisi aika siirtyä oman osaamisen tuotteistamisesta kohti yhteistä uteliaisuutta? Miten tämä tapahtuu?

Outi Sivonen on Solitan johtamisen ja osaamisen kehittämisestä vastaava johtaja. Outilta on myös juuri ilmestynyt kirja Yrityskulttuurit murroksessa – Inhimillinen työelämä ei rakennu pelkällä itseohjautuvuudella.

Valmentava ote arkeen – Mahdollistajat-podcast

Mahdollistajat-podcast: Valmentava ote arkeen

Eveliina Salonen ja Jaana Kalliomäki-Adan keskustelevat ja ihmettelevät yhdessä sitä miten valmentavasta otteesta tehdään arjen perustaito.