Hyppää sisältöön

Lukuvinkkejä

Oppimisen johtaminen : Teoreettinen katsaus klassikoihin ja uudempiin malleihin

Oppimisen johtaminen: Katsaus katsaus klassikoihin ja uudempiin malleihin -julkaisu on koostettu TYÖ2030-ohjelman Oppimisen johtamisen työryhmässä. Se on katsaus erilaisiin oppimisen johtamisen teoreettisiin viitekehyksiin ja malleihin. Ota julkaisu luettavaksesi, kun haluat tietää lisää siitä, miten oppimista eri teorioiden ja mallien mukaan voidaan selittää ja edistää.

Ketterä oppiminen on nyt entistä tärkeämpää (Leenamaija Otala)

”Ilmastokriisi, koronapandemia, sekä viimeisimpänä Ukrainan sota ovat mullistaneet maailmaa ympärillämme laajalti ja hyvinkin nopeasti. Muutosten keskellä selviytymisessä tarvitaan uutta ajattelua, uusia keinoja ongelmanratkaisuun, innovointia ja kokeiluja. Ketterää oppimista tarvitaan enemmän kuin koskaan aiemmin.”

Lue Leenamaija Otalan 18.4.2022 kirjoittama blogiteksti

Mitä on itseohjautuvuus – trendi vai työn murros? (Marika Schaupp)

Mikä on itseohjautuva organisaatio? Onko itseohjautuvuus tullut jäädäkseen, vai onko kyse yhdestä ohimenevästä trendistä? Marika Schauppin blogiteksti itseohjautuvuudesta

Valmentavan ja oppivan työkulttuurin toteuttaminen edellyttää jossain määrin itseohjautuvuutta tai tarkemmin sanottuna yhdessäohjautuvuutta.

Erätauko-sivusto

Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Erätauko-sivustolle pääset tästä

Yhteisöohjautuvuustesti

Arvioi itseohjautuvuutta työyhteisönne, organisaationne ja oman toimintasi näkökulmista yhteisöohjautuvuustesteillä

Ihmisen kokoinen itseohjautuvuus –kirja

Järvenpään kaupunki toteutti Kevan osarahoittamana Monimuotoinen itseohjautuvuus -hankkeen, joka päättyi helmikuussa 2022. Monimuotoista itseohjautuvuutta omassa arjessaan ovat lähteneet rohkeasti kokeilemaan kirjasto, Järvenpään Yhteiskoulu sekä osaamis- ja työllisyyspalvelut. Hankkeen tulokset on koottu kirjaksi, jossa kuvataan julkiselle sektorille soveltuvia itseohjautuvuuskäytäntöjä.

Ihmisen kokoinen itseohjautuvuus -e-kirja: Kati Toikka  ja Perttu Salovaara (2022)