Tulossa: Uuden työn Kaiku-palkinto 2021

Onko organisaatiossanne tai yhteistyöverkostossanne lähdetty rohkeasti uudistumaan? Onko poikkeusaika kannustanut kokeilemaan uusia toimintatapoja? Millaisia uusia oivalluksianne haluaisitte jakaa toisille? Entä millaisia yllätyksiä tai vastoinkäymisiä kohtasitte ja mitä opitte niistä? Missä asioissa ja miten kokeilunne on muuttanut organisaatiotanne, työtänne ja teitä? Mitkä asiat ovat jääneet elämään työn arkeen?

Työn murros haastaa meidät omaksumaan nopeasti uusia asioita työssä, mutta myös uudistamaan työn tekemisen kulttuuria ja työtapoja. Työelämän uudistuminen edellyttää toiminta- ja kokeilukulttuuria, jossa on lupa kokeilla ja oppia. Kokeilemalla kehittämiseen kuuluu, että lopputulosta ei voi tarkkaan määritellä ja onnistumisten lisäksi opitaan myös vastoinkäymisistä.

Palkintohaussa etsimme esimerkkejä valtion organisaatioiden, verkostojen ja työyhteisöjen toteuttamista kokeiluista ja kehittämishankkeista. Kilpailuun hakevan kokeilun tai hankkeen ei tarvitse olla laaja. Pieneltä tuntuva muutos arjen työtavoissa voi parhaimmillaan käynnistää merkittävän uudistumisen.

Haku käynnistyy pian

Hakulomake aukeaa vuodenvaihteessa, jolloin kysymme lisätietoja kokeilustanne. Arvioimme kokeiluja mm. seuraavilla kysymyksillä:

  • Mitä kokeilitte tai kehititte?
  • Kenelle se näkyi ja miten?
  • Mitä oivalsitte tai opitte?
  • Millaisia yllätyksiä tai vastoinkäymisiä kohtasitte ja mitä opitte niistä?
  • Missä asioissa ja miten uudistamisenne on muuttanut esimerkiksi asiakas- tai työntekijäkokemusta, työtänne tai organisaatiotanne?
  • Mitä kokemustenne perusteella suosittelisitte muille?

Voittaja julkaistaan Valtio Expossa toukokuussa 2021. Voittaja saa 10 000 euroa jatkokehittämiseen sekä kuvanveistäjä Juhani Saksan suunnitteleman, elämänviisautta kuvastavan Kaiku-pöllö -veistoksen.

Lisätietoja: [email protected]