Hyppää sisältöön
Musta joutsen testaa toimintakyvyn

Tässä jutussa oli tarkoitus hahmotella organisaation jännitteitä ja resilienssiä. Sitten pamahti koronavirus, joka vajaassa viikossa pisti kaikki kysymyksenasettelut uusiksi. Vai pistikö? Ennalta aavistamaton, musta joutsen, koettelee koko maailmaa. Selviytyminen vaatii..

Toimistojen suunnittelussa avokonttori on muinaisjäänne – moderni monitilaympäristö nostaa tyytyväisyyttä ja tuottavuutta

Avokonttorit ovat saaneet osakseen kriittisiä kannanottoja – ja monesti ihan syystä. Onneksi ne ovat toimistosuunnittelun evoluutiossa jo muinaisjäänne, eikä niitä esimerkiksi valtiolla suosita ollenkaan. Tällä hetkellä suunnittelun valtavirtaa on monitilaympäristö,..

Ota harppaus epäluulosta luottamukseen

Tuntuuko, että työssä käy vain puolikas minua? Että en pääse antamaan kaikkea osaamistani, joudun rajoittamaan ja supistamaan minääni, eikä vuorovaikutus ja yhteistyö työpaikalla ole paras mahdollinen? Teal-ajattelussa halutaan vapauttaa työpaikan..

Vastuullisuusraportti – konkreettinen hyöty vai ylimääräinen kustannus?

Talouden vaisu kehitys, luonnonvarojen rajallisuus ja uudenlaiset hyvinvoinnin haasteet koettelevat yhteiskuntien vakautta kaikkialla maailmassa. Nopean yhteiskunnallisen muutoksen ja yleisen valveutumisen myötä vastuullisuusraportoinnista on viime vuosina kehittynyt organisaatioille tärkeä maineen- ja..

Ei se päämäärä, vaan yhteinen matka

Reilu vuosi sitten maa- ja metsätalousministeriössä käynnistyi Kaiku-rahoitteinen Uudistuva työ -hanke. Hanke oli suunnattu noin 40:lle avustavissa tehtävissä toimivalle ministeriöläiselle, joista valtaosa lähti mukaan yhteiselle matkalle. Osallistujajoukkomme oli hyvin monipuolinen:..