Työsuojelupäivä 28.9.: Työsuojelu monimuotoisissa työympäristöissä

Tervetuloa valtion työsuojelutoimijoiden vuoden päätapahtumaan 28.9. klo 9-15.30!

Työsuojelupäivän teemana on työsuojelu monimuotoisissa työympäristöissä. Työskentelemme yhä moninaisemmissa ympäristöissä niin psykososiaalisesti, kotona, virtuaalisesti kuin liikkeessäkin.

Työsuojelupäivän tarkoituksena on yhdessä lisätä ymmärrystä aiheesta sekä kirkastaa sitä, mitä asioita näissä erilaisissa ympäristöissä työsuojelun kannalta on tehtävä uudella tavalla. Tavoitteena on löytää uusia ideoita kaikille hyödynnettäväksi.

Tapahtuma rakentuu monimuotoisten työympäristöjen mukaisesti kolmeen osioon: psykososiaalinen, fyysinen ja liikkuva työympäristö. Kuulemme jokaisesta alustuspuheenvuorot, jonka jälkeen teemasta käydään paneelikeskustelu ja siirrytään käsittelemään teemaa yhdessä oman organisaation työsuojelutoimijoiden kanssa. Tapahtuma toteutetaan etänä ja keskitetysti striimaamalla sekä Howspacea hyödyntäen. Kuljetamme päivässä mukana sekä turvallisuussektorin että muiden valtion organisaatioiden näkökulmia. Alustuspuheenvuorot tallennamme ja jaamme linkit ilmoittautuneille.

Ehdotamme, että organisaatiosta osallistuvat työsuojelutoimijat kokoontuvat yhdessä seuraamaan striimausta haluamallaan tavalla esimerkiksi paikan päällä, omassa Teams-kokouksessa tai hybridisti. Työsuojelupäivässä on varattu aikaa organisaatioiden keskusteluille, joissa voitte yhdessä käsitellä päivän teemoja oman työpaikkanne näkökulmasta ja johtaa tietoa toiminnaksi vaikuttavasti. Samalla voitte keskitetysti tuoda teemoittain terveisenne tapahtumaan.

Ilmoittaudu perjantaihin 23.9. mennessä tästä linkistä. Ilmoittauduthan tilaisuuteen, vaikka osallistuisitkin yhdessä muiden organisaatiosi työsuojelijoiden kanssa. Ja voit toki ilmoittautua myös itsenäisesti, vaikka ette yhdessä organisaatiosi työsuojelutoimijoiden kanssa kokoontuisikaan.

Tervetuloa ja hyvää kesää!

Terveisin, Valtion työsuojelun yhteistyöryhmä ja valtion työelämäpalvelut (Valtiokonttori)