Hyppää sisältöön
Satakunnan Rise – yhdessä enemmän

Hankkeen tarkempi projektisuunnitelma laaditaan henkilöstöä laajasti osallistaen, tarvittavia kehittämistoimia pohditaan myös yhteistyössä esimiesviraston aluekeskuksen ja Terveystalon kanssa. Hankkeelle perustetaan ohjausryhmä ja projektipäälliköksi nimetään Köyliön osastolta rikosseuraamusesimies. Loka-marraskuussa toteutettu VmBaro-kysely ja..

Työkalupakki esimiehille ja henkilöstölle toimijuuden ja varhaisen välittämisen edistämiseen – seikkailua uusissa maastoissa

Hankkeen tavoitteena löytää keinoja yksilöiden ja työyhteisön tukemiseen nopeasti muuttuvassa ja kompleksisessa toimintaympäristössä.  Hankkeen lähtökohtana on pohtia, mitä varhainen välittäminen on lisääntyvää vuorovaikutusta, ketteryyttä ja joustavuutta sekä itse- ja yhdessä..

Eviran VatuPassi – vuorovaikutteinen keskustelutyökalu

Jatkumona strategisen hyvinvoinnin hankkeelle (2011–2014) näimme tarpeen siirtyä proaktiivisempaan toimintatapaan ja vuorovaikutteisempaan kulttuuriin. Halusimme rakentaa uudentyyppisen, vuorovaikutteisen keskustelutyökalun. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa työtä ja lisätä työn imua ja vuorovaikutusta sekä..

Yhteistyötä ja sovittelua

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus toteutti Kaiku -rahalla projektin, jossa tuettiin organisaatiota muutoksessa. Projekti jakautui kahteen kokonaisuuteen: työhyvinvoinnin minimessuihin ja ratkaisukeskeiseen ryhmäytymis- ja muutosvalmennukseen. Työhyvinvoinnin minimessut järjestettiin keväällä 2014 kaikilla..