Hyppää sisältöön
Uusi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus

Espoon ja Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudet yhdistyvät 1.1.2019. Hankkeen tavoitteena oli mahdollistaa käräjäoikeuksien henkilöstön vaikutusmahdollisuudet (osallisuus) ja yhteistyö muutoksessa ja taata sitä kautta henkilöstön työhyvinvointi. Henkilöstön osallistumisella varmistettiin muutoinkin yhdistymisen onnistunut toteutuminen,..

Uusi virasto 1.1.2017, muutoksen tuki

Uuden viraston perustaminen ja sen myötä uuteen toimintaympäristöön valmistautuminen edellyttää koko henkilöstön osallistamista ja ideoita. OPH ja CIMO toimivat tällä hetkellä kahtena itsenäisenä virastona. Hankkeen tavoitteena on, että yhteistyö ja..

Rise Jyväskylä kampus – yhteisten käytänteiden luominen

Taustalla on Rise:n kampushanke, jossa rakennettiin uudisrakennus Jyväskylään. Kampus yhdistää nykyiset Laukaan vankilan ja Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimiston toiminnot. Jatkohanketta ennen toteutettiin Yhteiset käytänteet -hanke vuosina 2016 – 2017. Jatkohankkeessa tavoitteena oli ..

Henkilöstön muutosvalmiuden ja -kyvyn kehittäminen

Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus, toteutti henkilöstön muutoskyvyn ja -valmiuden tukemiseksi Kaiku-työhyvinvointiprojektin vuoden 2014 aikana. Taustalla oli Tiken lakkauttaminen vuoden lopussa, ja fuusioitumiset Maanmittauslaitoksen ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Lisäksi Valtori-projekti toimialariippumattomien..